Jön a Battlefield 3: The Russian

Tegnap érkezett az EA közleménye, miszerint a Battlefield 3 mellé egy könyvvel is készülnek, hogy igazán teljes legyen az élmény. Ezt a könyvet egy társszerzővel kiegészítve Andy McNab, egy ex-SAS kommandós írja, aki a könyv főszereplőjéhez hasonlóan valóban megjárta a harctereket.

Bővebb részleteket az alábbi közleményben olvashattok:

Az Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) DICE stúdiója ma bejelentette egy, a 2011-re feszülten várt Battlefield 3™ játékon alapuló regény megjelenését. A Battlefield 3: The Russian (Battlefield 3: Az orosz) című regényt a magas kitüntetésekben részesült ex-SAS kommandós és bestselleríró, a Bravo Two Zero szerzője, Andy McNab jegyzi, társszerzője Peter Grimsdale. A könyv az orosz különleges erők katonája, Gyima hátterét mutatja be, aki a Battlefield 3 egyszemélyes módú hadjáratának egyik főhőse. McNab maga is megtapasztalta az igazi háború poklát és borzalmait, és a társszerző Grimsdale segítségével szívszorongató és őszinte hangon meséli el a történetet. A játékhoz hasonlóan a regényt is dokumentarista intenzitás, féktelen akciók és színes kalandok jellemzik. ABattlefield 3: The Russian egy olyan katona képét tárja elénk, aki önmaga és egysége túlélése érdekében bármire képes. A modern háborús regény a játékkal egyidőben, 2011. október 25-én jelenik meg Európában az Orion Publishing és Észak-Amerikában a Grand Central Publishing gondozásában.

A játék egyszemélyes módú történetét Henry Blackburn tengerészgyalogos törzsőrmester emlékeiből ismerjük meg, aki lélekszakadva igyekszik, hogy a PLR néven ismert halálosan veszélyes szervezet New York City elleni támadását megakadályozza. Miközben Blackburn visszaemlékezik a támadáshoz vezető kulcsfontosságú eseményekre, a játékosok számos szereplőt irányíthatnak döbbenetesen izgalmas küldetésekben földön, vízen és levegőben. Az egyik ilyen szereplő Dimitrij „Gyima” Majakovszkij, a legendásan gyakorlatias, karrierjének alkonyán járó GRU kommandós. A „takarítóként” dolgozó Gyima az a fajta ember, aki bármi áron végrehajtja a küldetést. A könyv ott kezdődik, ahol a játék végződik, így McNab és Grimsdale izgalmas új nézőpontból láttathatja Gyima saját, személyes harcát, és a Battlefield 3 eseményeit.

„Lehetetlen egyetlen médiumba sűríteni a háború minden szenvedélyét és intenzitását. Battlefield 3: The Russian című regényünk egy ablak az élményhez, a játék pedig egy másik. Tökéletesen kiegészítik egymást” – véli Andy McNab. „Fantasztikus utazás volt a DICE stúdióval végzett közös munka. A Battlefield 3 nagy meglepetést fog okozni idén ősszel. A sztori, a szereplők, a környezet és a pörgő akció úgy áll össze, hogy hangulatos, emlékezetes élményt nyújtson.”

McNab emellett abban is segítséget nyújt a DICE csapatának, hogy megragadják napjaink hadviselésének nyers valóságát az egyszemélyes, kooperatív és a többszemélyes hadjáratban. A modern háborúk komor intenzitását a világ legkülönfélébb tájain, Párizs zsúfolt utcától a teheráni sivatag kietlen pusztaságáig egyaránt érzékeltető Battlefield 3 a nemzetközi népszerűségnek örvendőBattlefield sorozat legújabb darabja. A Battlefield 3 nemrég példátlanul sok, összesen 47 díjat söpört be az idei Electronic Entertainment Expo (E3) alkalmával, köztük a legjobb akciójáték és a legjobb online többszemélyes játék trófeáit a Game Critics Awards részéről.

Andy McNabról

1984-ben McNab csatlakozott az angol, 22. SAS ezredhez, és világszerte részt vett titkos és nyílt hadműveletekben. Az Öböl-háború során ő vezette a Bravo Two Zero őrjáratot, mely McNab felettese szerint „örökre beírta magát az ezred történetébe”. A katonai karrierje során Kiemelkedő Altiszti Szolgálatért Kitüntetést (DCM) és Katonai Kitüntetést (MM) kiérdemlő McNab volt a brit hadsereg legjobban kidekorált, tényleges szolgálati idejét töltő katonája, amikor 1993 februárjában végül kilépett az SAS-ből.

Tapasztalatairól három könyvben írt: ezek a fenomenális bestseller, Bravo Two Zero, (Hívójele: Bravó Kettő Nulla) valamint az Immediate Action (Bevetésre készen)és a Seven Troop. Ő a népszerű Nick Stone thrillerek szerzője is, valamint számos más szórakoztató és ismeretterjesztő könyvé, melyek felnőtteknek és fiataloknak szólnak. Világszerte mintegy harmincmillió könyvet adott el. Az írás mellett McNab biztonsági és hírszerző cégek számára tart előadásokat az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában. Ő a Help for Heroes kampány patrónusa és a jótékony ForceSelect alapítvány igazgatója, mely volt brit katonákat és katonanőket támogat.

Azóta történt

Előzmények