Hatalmas veszteségek az EA-nél

Lezárult az EA üzleti éve és ennek végelszámolása nem hozott szép adatokat, folytatódtak az eddigi negatív pénzügyi mutatók és a végére több mint egymilliárd dolláros veszteséget kell elkönyvelniük. Tehát hiába növekedtek a bevételek és hoztak 4 milliárdnál is több bevételt, hiába szerepelt több játék is kiválóan, -a Fifa, NFS, Madden aktuális részei is átlépték az ötmilliós eladást, a Spore, Dead Space páros is bőven millió fölött járnak- ez se volt elég a pozitív eredményhez, vagy legalább ahhoz, hogy megforduljon a negatív tendencia.

Ezek után talán már nem is hangzik olyan meglepőnek, hogy olyan pletykák terjengnek miszerint az Apple felvásárolja az EA-t. Persze ezt erős túlzásnak tartja még mindenki, sőt Michael Pachter, elemző szerint "idióta" felvetés az egész.

EA-vel kapcsolatos negatív hír még a Warhammer Online visszafogott szereplése, hiszen a jó startot követően, a WoW ellen indított MMORPG előfizetői bázisa 300.000 körül stagnál, jelenleg.

Mindezeket számításba véve érthető, hogy az EA még bőven távolinak látja a következő konzolgeneráció érkezését, hiszen az tovább növelné a kiadásokat, ami jelen állapotok szerint senkinek nem kedvezne.

 

Azóta történt