Halo: Reach - Tizenötezer csalót büntettek meg

Az alább látható videó azt mutatja be, hogy miképpen szerezhettek pénzt a csalók könnyen és gyorsan egy ügyes trükkel. Egy programhiba következtében 20.000 credit előteremtéséhez mindössze 10 percnyi játékra volt szükség (Egy kihívást legalább 20 alkalommal meg lehetett ismételni, és bezsebelni érte a pénzt).

Voltak olyanok is szép számmal, akik túl messzire mentek ebben. Őket végleges bannal jutalmazták, míg a "szerényebb" igényű csalók egy napos "pénzkereseti" bant kaptak, és lenullázták a megszerzett kreditjeiket. Egyelőre ennyivel megúszták.

A Bungie közleménye szerint a csalók száma meghaladta a 15.000 főt, és ami még érdekesebbé teszi ezt a számot, az az, hogy mindez csupán egy felületes vizsgálat eredményeképpen derült ki. A vállalat ígérete szerint egy átfogó tisztogatást fognak végezni a jövő hét folyamán, és figyelmeztetik a játékosokat, hogy amennyiben a fent leírt trükkel szeretnének pénzhez jutni, akkor alaposan gondolják azt meg.

Azt is elmondták, hogy ne próbálja meg senki letagadni a bűnösségét, mert az ellenőrzés minden esetben kimutatja a csalást, így hiába tettetik ártatlannak magukat a játékosok, azért ők sem most jöttek le a falvédőről.

Azóta történt

Előzmények