GTA Online: Nem kapjuk vissza karakterünket

Múlt hét elején számoltunk be a GTA Online fiaskóról, amikor sok játékos elveszítette karakterét, addigi eredményeit, pénzét és minden megszerzett haladását. A Rockstar akkor azt tervezte, hogy egy patch formájában helyreállítják a dolgokat és mindenki visszakapja eltűnt értékeit. Ám mostanra ez megváltozott.

A Rockstar hivatalos terméktámogatási oldalán közölték a játékosokkal, hogy a GTA Online problémás indulása miatt elveszített karaktereket, pénzt, házakat, autókat és egyéb megszerzett javakat sajnos nem tudják visszaszolgáltatni számukra. Viszont kárpótlásként minden felhasználó, aki októberben játszott a programmal, félmillió GTA dollárt kap, hogy ezzel könnyítsék meg az újbóli indulást. Ennek menete az alábbiak szerint fog alakulni:

  • Hogy jogosult lehess az 500.000 GTA dollár támogatásra, 2013. október hónapban akármikor játszanod kell a GTA Online című játékkal (Aki később veszi meg és úgy jelentkezik be október 31-én, még az is kap segélyt). Az összeg a játékbeli bankszámládon kerül jóváírásra.
  • A játékosoknak fel kell telepíteniük a valamikor a héten várható 1.04-es javítást, melyben kiküszöbölik a járművásárláskor fellépő veszteségek okát, valamint implementálják a funkciót, ami engedélyezi, hogy a Rockstar pénzt helyezhessen el a játékosok ingame bankszámláin.
  • A Rockstar hírportálján kerülnek bejelentésre az átutalások időpontjai. Az összeget két részletben kapjuk meg, hogy a játék gazdaságára ne legyen nagy kihatással (Magyarul ügyelnek a játékbeli inflációra).
  • A két, egyenként 250.000 GTA dollár összegű átutalást a Rockstar fogja elvégezni, miután automatikusan meg kell, hogy jelenjen a pénz a jogosult játékosok GTA Online bankszámláin. A hamarosan érkező javítás letöltésén és telepítésén kívül a játékosoknak semmi mást nem kell csinálniuk ahhoz, hogy megkaphassák ezt az összeget.

A GTA Online elérhető PlayStation 3 és XBOX360 konzolokon.

Azóta történt

Előzmények