GOG: Nem terveznek Linux támogatást

Belátható időn belül továbbra sem tervezi Linux-támogatással ellátni játékait a GOG.com, ezt az oldal sajtó- és marketing felelőse, Trevor Longino mondta el egy GamingOnLinuxnak adott interjújában. Állítása szerint ennek egy fő oka van, mégpedig a játékokra vállalt visszavásárlási garancia. Amennyiben ugyanis a felhasználók gépein a terméktámogatási osztály segítségével sem indulnak el a GOG.com oldalról vásárolt játékok, akkor visszakapják annak árát, márpedig erre Linux alatt nagy az esély.

Trevor Longino elmondása szerint a GOG.com ötéves működése alatt teljes körű terméktámogatással látta el az ott megjelenő játékokat, ezen pedig nem szeretnének változtatni. Márpedig ha bevezetnék a Linux támogatást, akkor egy ilyen nyílt forráskóddal rendelkező és folyamatosan változó rendszer esetében a programok tesztelését nem tudnák kellőképpen megoldani.

Amint érkezik egy nagyobb frissítés, máris újabb tesztre lenne szükség, a terméktámogatást pedig így nagyon kockázatos lenne bevállalni. Ezért inkább maradnak a jelenlegi felállás mellett, amivel ugyan nem tesznek mindenkit boldoggá, de továbbra sem terveznek Linux támogatást belátható időn belül játékaikra.

Azóta történt