[GC] Sony konferencia - összefoglaló

Lezajlott a

Sony konferenciája, amely hardver fronton okozhatott meglepetést az újdonságot nem váró, gyanútlan nézők számára. Új PlayStation Portable és PlayStation 3 modellek támadnak hamarosan - de nem ez volt az egyetlen érdekesség.

>> A legfontosabb bejelentés talán az új PlayStation Portable modell bejelentése volt. Nem is olyan régen leleplező fotók bukkantak fel egy bizonyos 3000-es modellről: nagyon úgy néz ki, hogy az október tizenötödikén megjelenő új PSP-t látták meg idő előtt a szemfüles emberek. Az új modell két dologban tér el elődjétől: a képernyőn tovább javítottak, hogy napfény által "megtámadott" területeken is használható legyen a masina, továbbá bekerült a gépbe egy beépített mikrofon is. A nyolc különféle bundle keretein belül rajtoló 199 Eurós psp-t az európai, közel-keleti és afrikai régiónak szánják.

>> Természetesen bemutatásra került egy újabb PlayStation 3 csomag, amely ezúttal teljesen megegyezik belső szempontjából már várt 80gb-os modellel. A 160gb-os merevlemezzel ellátott csomag 449 Euróba kerül majd, és október 31-én kerül majd a boltok polcaira.

>> Játékok frontján a már ismert és csupán montázsokban szereplő címek mellett ezúttal a Singstar került a középpontba. Két új termék is érkezik a szériából: a 3-as Volume régi klasszikusokat vonultat fel ismételten (Michael Jackson, Lionel Ritchie), míg a Singstar Disney a nevéből adódóan a stúdió rajzfilmjeinek betétdalait tartalmazza majd. A széria nagyon sikeres, és hamarosan az új részek kompatibilissé válnak majd a régi PS2-es lemezekkel - elegáns gesztus a régi részek tulajdonosai felé.

>> A konferencia alatt megkapta a rivaldafényt a Heavy Rain, amit a Quantic Games elnöke, David Cage mutatott be a jelenlevőknek. David elmondta, hogy az volt a céljuk, hogy a történetet a játékos irányítsa, ne csak átvezető animációk közben élje meg. Minden ezt a célt szolgálta, a csapat a létező leginteraktívabb történetet szeretné bemutatni nekünk. A Heavy Rain 2009-ben jelenik meg, PlayStation 3-exkluzív játékként.

A konferencia végén természetesen előkerült a LittleBig Planet is, a játékot a fejlesztők mutatták be ismételten a nagyközönségnek. Ahogy arról már szó esett, nem csak a felhasználók által készített tartalomra összpontosítanak: több, mint ötven előre elkészített pálya várja majd a játékosokat.