Feltörték az Origint, a hackerek sorra változtatják meg a felhasználók adatait

Az Electronic Arts sorra kapja a bejelentéseket az Origin felhasználóktól, miszerint nem férnek hozzá az accountjukhoz. A szerencsétlenül járt játékosok egy emailt kaptak, miszerint sikeresen megváltoztatták jelszavukat, majd azt követően sehogyan sem tudtak bejelentkezni az Origin fiókjukba. A hackerek ugyanis percek alatt megváltoztatták a biztonsági kérdések válaszait, a születési dátumokat és minden hasonló információt, amit a jelszavak visszaszerzésére használ a rendszer, így még telefonon keresztül sem kérhetnek segítséget a pórul járt felhasználók.

A NeoGAF is írt az esetről, valamint az EA Origin Fórumán szintén folyamatosan bukkannak fel az újabbnál újabb bejelentések ellopott, illetve letiltott accountokról és jelszócserékről. Az Electronic Arts - bár már nyilván tudomást szereztek a problémáról - egyelőre nem volt hajlandó nyilatkozni egyik oldalnak sem. Addig is, amíg ez megtörténik, mindenkinek javasolják, hogy aki még eléri az Origin fiókját, sürgősen változtassa meg jelszavát, valamint ameddig csak lehetséges, maradjon online.

Aki szeretne valamit tenni fiókja visszaszerzéséért, az olvassa el az alábbi felhasználó által leírt beszámolót, ő itt leírja, miképpen tudta visszaszerezni feltört Origin fiókját. Majdnem egy hétig tartott, de végül ismét megkapta hozzáférését saját accountjához. Vagy nézze meg a fenti videót, ahol egy másik pórul járt játékos meséli el, hogy pontosan mi is történt vele az elmúlt időben.

Azóta történt

Előzmények