EA játékok Uplayen és Ubisoft címek Originen

Manapság a PC-s játékosok egy rakás különböző klienst kénytelenek feltelepíteni gépeikre, ha több kiadó játékait vásárolják. Bár a legnagyobb ilyen platform kétségtelenül a Steam, melyet játékosok milliói használnak már viszonylag régóta és szinte az összes AAA kategóriás játék megjelent alatta, sajnálatos módon egyre több kiadó szeretné megdönteni annak népszerűségét saját megoldásával.

A Valve digitális disztribúciós platformjának sikerei láttán az Electronic Arts, a Ubisoft, valamint a Microsoft is létrehozta saját megoldását, de a játékosokat sem az Origin, sem a Uplay, de főleg a Games for Windows LIVE nem tudta meggyőzni arról, hogy akárcsak megközelíthetnék a Steam által nyújtott szolgáltatások színvonalát. Pedig a kiadók mindent megtettek ennek érdekében, mégis sorra láttak napvilágot a különféle kliensek problémás működése miatti felháborodások. Gondoljunk csak a Ubisoft hírhedt Always-On DRM megoldására, vagy az Origin kémprogrammá nyilvánítására, mely hírek hallatán sokan elidegenültek ezektől.

Nemrég viszont az Electronic Arts és a Ubisoft egyezséget kötött egymással, miszerint az Origin és a Uplay rendszerében hamarosan megvásárolhatóvá válnak egymás nagyobb játékai is. Először az Electronic Arts kereste fel a Ubisoftot, így az Origin platformján február 22-től (holnaputántól) megvásárolhatóvá válik az Assassin's Creed III, Far Cry 3 és a Tom Clancy's Splinter Cell Conviction is.

A megegyezés értelmében, most első alkalommal az Electronic Arts nagyobb játékai is elérhetővé váltak Uplay alatt. Mától mindenki megvásárolhatja a Dead Space 3, FIFA Soccer 13, Need for Speed: Most Wanted, Mass Effect 3 és a The Sims 3 című játékokat. Így mindkét cég felhasználóbázisa növekedhet. Az Origin rendszerét jelenleg világszerte mintegy 40 millió felhasználó telepítette már gépére különböző platformokon, és jelenleg több, mint 500 játékot tartalmaz. A Ubisofttal kötött szerződés keretében hamarosan ezek a számok még tovább növekedhetnek.

Azóta történt

Előzmények