Több ezer EA játékot töltöttek le ingyen az Origin rendszeréből

Nagyon jól jártak az Origin felhasználók elmúlt hétvégén, ezzel szemben az Electronic Arts viszont kapkodhatta a fejét, mert a rendszer hibájának, valamint a kikerült kódoknak köszönhetően bármelyik EA játékot 20 dollár engedménnyel, az olcsóbbakat pedig ingyen letölthette bárki, aki hozzájuk jutott.

Az Electronic Arts egy felmérést/kérdőívet töltetett ki hétvégén, bizonyos régiókban élő Origin felhasználókkal. Akik ezen részt vettek, kaptak egy kódot, amivel 20 USD kedvezménnyel tölthettek le játékot az Origin-ről. Amint a játékosok rájöttek, hogy az eredetileg egyszeri felhasználásra szánt kódokat gyakorlatilag akárhányszor elfogadja a kliens, ellepte a különféle fórumokat azoknak a játékoknak a listája, melyeket ennek köszönhetően bárki ingyen letölthet a rendszerből, sőt, még a kódokat is megosztották egymással a buzgó rajongók.

Természetesen azóta az Electronic Arts már érvénytelenítette a kódokat és vizsgálja, hogy ki lehetett a felelős azok kiszivárogtatásáért. Azonban ez nem változtat azon a tényen, hogy az Origin hibájából - vagy az EA nem megfelelő óvintézkedéseinek köszönhetően - több ezer játék jutott ingyen a felhasználók kezére. Hogy ez most lopásnak számít-e vagy sem, azt mindenki döntse el maga, mindenesetre személy szerint én nem sajnálom az EA-t, amit manapság a DLC-kkel művelnek, azt sokkal nagyobb botránynak tartom...

Azóta történt

Előzmények