Fallout MMO – véget érhet a jogi vita

Bár hivatalos közlemény egyelőre nincs, megbízható források azt állítják, hogy a vita a végéhez közeledik. A játék sorsáról egyelőre nem esett szó, arról a hónap végén várható bejelentés.

A vita még 2009-ben kezdődött amikor is a Bethesda, vagyis a Fallout jogok jelenlegi tulajdonosa beperelte az Interplay-t a korábbi tulajdonost, hogy megakadályozzák a Fallout MMO megjelenését. A két fél közötti korábbi megállapodás alapján az Interplaynek megvolt a joga az online Fallout elkészítésére, de a Bethesda különböző jogi csavarok útján mégis megpróbált fogást találni. Eddig viszont eredménytelennek tűnt a próbálkozásuk.

A per és a vita oka, hogy a Bethesda attól fél, a Fallout MMO megjelenése kockára teszi a franchise jó hírnevét. A játék egyébként várhatóan ebben az évben jelenik meg, ha a végső döntés nem eredményezett mást. Kíváncsian várjuk tehát az ügy végét jelentő határozatot.

Azóta történt

  • Leállt a Fallout Online fejlesztése

    A Bethesda és az Interplay peren kívül megegyezett, aminek eredményeképpen az Interplay nem fejezi be a Fallout Online-t.

  • Fallout: New Vegas Ultimate Edition

    Egy újabb játék kap teljesnek nevezhető kiadást, ami tartalmazza az eddig megjelent összes kiegészítést is.

  • Ingyen Fallout

    Érdemes ellátogatni a GOG-ra és gyorsan a kosarunkba rakni a Fallout-ot, ugyanis jelenleg ingyen tölthető le.

  • Fallout 4?

    Semmi konkrétum csak némi célozgatás a Twitteren.

Előzmények