Epic Games: a VR megváltoztatja a világot

Nagyon felkapott téma lett az elmúlt időszakban a VR, szinte nem telik el úgy nap, hogy valahol ne botlanánk bele valamilyen formában. Nemrégiben mi is közzétettünk egy kis összefoglalót és gondolatébresztőt a témában. Most pedig Tim Sweeney véleményét olvashatjuk.

Az Epic Games alapítójára mély benyomást tett a VR technológia, és véleménye szerint komoly változásokra számíthatunk a jövőben.

Sweeney a Polygonnak adott interjúja során beszélt arról, hogy az Epic is kutatásokat végez a témában az Oculus Rift segítségével, és már arra a megállapításra jutottak, hogy ez a technológia minden játékot és platformot befolyásolni fog.

Az Epic társalapítója egyenesen odáig jutott az okfejtésben, hogy a VR a világot fogja megváltoztatni, nagyobb jelenség lesz, mint az okostelefonok. Úgy véli a jelenlegi technológia hozzávetőlegesen egy 10 milliós felhasználói bázist alakíthat ki, ami arra elég lehet, hogy megérje vele foglalkozni. A következő generációval pedig már előrébb lehet lépni, és újabb embereket elérni, míg végül egy közel tökéletes eredményt kapunk, ami már szinte megkülönböztethetetlen a valós világtól.

Előzmények