A Facebook megveszi az Oculus-t

Az Oculus Rift VR szemüveg hamarosan már a Facebook szárnyai alatt fog tovább fejlődni. Nemrégiben számoltunk be róla, hogy új szintre érkezett a fejlesztői készlet, amiknek az előrendelése már meg is indult. Azóta viszont nem várt események következtek be a VR eszköz életében, Mark Zuckerberg ugyanis nemrégiben bejelentette, hogy 2 milliárd dollárért felvásárolják az Oculus-t.

A vételár 400 millió dollár készpénzben és 23,1 millió Facebook részvényben oszlik meg, valamint a későbbiek folyamán további 300 millió dollár készpénz is gazdát cserélhet, bizonyos mérföldkövek elérése esetén.

Mark egy Facebook bejegyzésben méltatta a VR eszközt, és lehetséges felhasználási módokat vázolt fel. Elképzelése szerint a játékok után egyéb szolgáltatásoknál is remek hasznát lehet majd venni az Oculus Riftnek, amivel akár egy virtuális tanterembe is beülhetünk, vagy akár szemtől szemben konzultálhatunk egy orvossal.

Az ígéret szerint a Facebook segíteni fogja, hogy további lehetőségek nyíljanak meg az Oculus előtt, és új játékfejlesztők is támogassák az eszközt.

Az üzlet 2014. második felében valósul meg. Ezzel pedig mindenképpen új szintre emelkedik a VR.

Azóta történt

Előzmények