Electronic Arts: A Battlefield 2042 gyenge eladásainak egyik oka a Halo Infinite

Körtét az almával, azaz ezt történik, amikor az EA egyik vezetője elkezd furcsaságokat beszélni.

Bár akadnak egyesek, akik foggal-körömmel kitartanak a tény mellett, hogy a Battlefield 2042 egy remek és élvezhető alkotás lett, addig a valóság az, hogy a népszerű FPS széria tavaly év végén megjelent új része sajnos több sebből is vérzik a mai napig. Anno tesztünkben is többnyire csak negatívumot írtunk a programról, a gondok miatt pedig tízezrével, sőt százezrével hagyták ott a felhasználók a játékot, sőt még egy petíció is indult, amiben azt kérik több mint 200 ezren, hogy visszakaphassák az új Battlefield árát minden platformon. A problémák tehát a fejlesztők munkája ellenére továbbra is tapasztalhatóak, ilyenkor pont olyan hírekre nincs szükségünk, mint amit a minap kaptunk a témában. Egy belsős megbeszélésen Laura Miele, az EA stúdiókért felelős vezetője arról beszélt, hogy a rossz fogadtatás, a gyenge eladások indokai között szerepel természetesen a pandémia, a túl nagy elvásárok terhe, amiknek köszönhetően sokkal nehezebb volt a fejlesztés.

Ezeken túl a "szakember" szerint a korai kritikai fogadtatás jó volt, valamint stabil (?) játékot kaptunk, azonban a valóság természetesen nem pont így történt. Mindemellett a vezető képes volt azt nyilatkozni, hogy a Halo Infinite multiplayer módjának korai indulása is kihatott a Battlefield 2042 gyenge szereplésére, mivel az egy sokkal csiszoltabb premiert tudhatott magáénak, így összességében a játékuk alulmaradt a Halo széria legutóbbi részével szemben. A gond ezzel a kijelentéssel, hogy lényegében az almát hasonlították össze a körtével, hiszen a Battlefield 2042 és a Halo Infinite-ban nagyjából annyi a közös, hogy mindkettő egy FPS (főleg, hogy utóbbi egy sci-fi és a többjátékos módja egy free-to-play alkotás), arról nem is beszélve, hogy a PlayStation 4 és PlayStation 5 tulajokat nem is érinti a dolog, hiszen a Halo csak PC-re és Xbox-okra jelent meg. Az biztos, hogy az EA jelenleg megpróbálja újraéleszteni a Battlefield 2042-t (ennek köszönhetően például az 1. szezont is elhalasztották), a kérdés már csak az, hogy tudnak-e bármit tenni ennek érdekében, ugyanis folyamatosan veszítik el a játékosokat.

Nekünk csak egy költői kérdésünk lenne mindezek után: Kedves EA, Titanfall 2 bukásáról mi a véleményetek?

Azóta történt

Előzmények

  • Halo Infinite - Teszt

    Több mint hat év után ismét egy gyűrűvilágra tehetjük a lábunkat, ahol eddig nem látott veszedelmek várnak ránk.

  • Battlefield 2042 - Teszt

    Megérkezett az ismert FPS széria legújabb felvonása, amely bár sokat ígért a bejelentés utáni időszakban, végül nem egészen azt kaptuk tőle, amit elvártak a rajongók.