Diablo III: Battle.net és cross-platform nélkül érkezik a konzolos verzió

Amikor a Sony óriási csinnadratta közepette bemutatta vadonatúj PlayStation 4 konzolját, a show vitathatatlanul legérdekesebb bejelentését a Blizzard szolgáltatta, akik a Diablo III konzolra való elkészítését ismertették. Habár ott, akkor sok dologra nem derült fény, később sorra érkeztek az információk a Diablo III PS4 és PS3 kiadásáról.

A legfrissebb értesülés éppen tegnap látott napvilágot, a Blizzard ugyanis a hivatalos fórumon erősítette meg, hogy a Diablo III PlayStation verziója Battle.net támogatás nélkül jelenik meg, ennél fogva a konzolosok sem tudnak majd együtt játszani a PC-sekkel multiban (Hogy a PS3 és PS4 tulajok multizhatnak-e együtt, azt nem említették, de valószínű). Ugyanakkor viszont lehetőségük lesz a PlayStation 3 és 4 tulajdonosoknak teljesen offline játékra is, mint azt már korábban elmondták.

Habár szerintük is nagyszerű dolog lenne, ha együtt multizhatnának a konzolosok a PC-sekkel, mégis, ehhez szükséges lenne a PlayStation Network és a Battle.net közötti kommunikáció is. Csakúgy, mint az irányítás esetében. Manapság a PC-k felépítése lehetővé teszi egy analóg kontroller hozzájuk való csatlakoztatását, ám mégsem terveznek ilyet tenni a PC verzióba, hiszen azt nem arra tervezték. Szintén emiatt nem lesz konzolokon sem USB-s egér és billentyűzet támogatás.

Azóta történt

Előzmények