Diablo III bemutató - A Gonosz visszatért

Bevezető, kicsomagolás és telepítés

Szerintem kevés olyan számítógépes játékokkal foglalkozó ember él a földön, aki ne hallott volna még valamelyik Diablo epizódról. A Blizzard játéka minden tekintetben etalonnak számít, hiszen a hack & slash stílus megteremtőjeként ismerhetjük. Bizonyára ma is vannak közöttetek olyanok, akik még a jelenlegi bőséges kínálat közepette is inkább Diablo-klónnak tekintik a hasonló játékokat, hiszen minden ilyen jellegű alkotás ezen alapul.

FIGYELEM! Mielőtt belekezdenék a játék ismertetésébe, elöljáróban mindenképpen meg kell említenem, hogy a cikkhez mellékelt képek némelyike enyhén spoileres lehet azoknak, akik még nem játszottak a Diablo III-al, így ők óvatosan nézzék meg azokat (Bossokról nincs kép, így tényleg csak enyhe spoilerről beszélhetünk).

Maga a játék egy igényesen kidolgozott külső papír tokban érkezett, aminek borítóján Diablo arca látható, lélekkövének magasságában pedig a már oly régóta várt cím logója foglal helyet. A Diablo III Collector's Edition formában is beszerezhető, ám a harmincezer forint körüli áron vesztegetett gyűjtői kiadás semmi olyan extrát nem tartalmaz, ami számomra indokolttá tette volna annak beszerzését, így maradtam a normál változatnál, amiért 12.790 Ft.-ot fizettem.

A Diablo III kapható magyar és angol borítóval és kézikönyvvel ellátva is, szerencsére ezúttal a honosított változatról sem spórolták le a külső kihajtogatható papírtokot, ahogyan azt a StarCraft II esetében tették. Mindazonáltal én inkább az angol kiadást választottam, mert a rendelés leadásakor még ezt nem lehetett biztosan tudni.

A dobozban megtalálhatjuk a DVD-tokot, ami a játék lemezét, annak kézikönyvét, valamint összesen három darab meghívó kódot tartalmaz. Utóbbiból kettővel a Diablo III, egyel pedig a World of Warcraft Starter Edition-t lehet aktiválni. Barátaink számára így lehetőséget nyújthatunk, hogy kipróbálják a játékok ingyenes, bemutató verzióját.

A játék kliensét már jóval a megjelenés előtt le lehetett tölteni, valamint az utolsó nap délutánjától már fel is telepíthették azt a rajongók, így valószínűleg a DVD-t nem sokan rakták be meghajtóikba. A Diablo III elsősorban egy online kooperatív játék, aminek egy része (Beleértve a mentéseket is) a Blizzard szerverein van tárolva. A gépünkre telepített programnak folyamatosan kapcsolatban kell lennie velük, ha nincs internetünk, vagy állnak a szerverek, még egyszemélyes módban sem fog működni a Diablo III.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt