2019. szeptember 23., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » PC rovat

Diablo III bemutató - A Gonosz visszatért

Végre eljött a pillanat... 12 évvel az előző rész megjelenése után ismét itt van Diablo. Lássuk, milyen lett az elmúlt évtized legjobban várt játéka.

Bevezető, kicsomagolás és telepítés

Szerintem kevés olyan számítógépes játékokkal foglalkozó ember él a földön, aki ne hallott volna még valamelyik Diablo epizódról. A Blizzard játéka minden tekintetben etalonnak számít, hiszen a hack & slash stílus megteremtőjeként ismerhetjük. Bizonyára ma is vannak közöttetek olyanok, akik még a jelenlegi bőséges kínálat közepette is inkább Diablo-klónnak tekintik a hasonló játékokat, hiszen minden ilyen jellegű alkotás ezen alapul.

Hirdetés

FIGYELEM! Mielőtt belekezdenék a játék ismertetésébe, elöljáróban mindenképpen meg kell említenem, hogy a cikkhez mellékelt képek némelyike enyhén spoileres lehet azoknak, akik még nem játszottak a Diablo III-al, így ők óvatosan nézzék meg azokat (Bossokról nincs kép, így tényleg csak enyhe spoilerről beszélhetünk).

Maga a játék egy igényesen kidolgozott külső papír tokban érkezett, aminek borítóján Diablo arca látható, lélekkövének magasságában pedig a már oly régóta várt cím logója foglal helyet. A Diablo III Collector's Edition formában is beszerezhető, ám a harmincezer forint körüli áron vesztegetett gyűjtői kiadás semmi olyan extrát nem tartalmaz, ami számomra indokolttá tette volna annak beszerzését, így maradtam a normál változatnál, amiért 12.790 Ft.-ot fizettem.

A Diablo III kapható magyar és angol borítóval és kézikönyvvel ellátva is, szerencsére ezúttal a honosított változatról sem spórolták le a külső kihajtogatható papírtokot, ahogyan azt a StarCraft II esetében tették. Mindazonáltal én inkább az angol kiadást választottam, mert a rendelés leadásakor még ezt nem lehetett biztosan tudni.

A dobozban megtalálhatjuk a DVD-tokot, ami a játék lemezét, annak kézikönyvét, valamint összesen három darab meghívó kódot tartalmaz. Utóbbiból kettővel a Diablo III, egyel pedig a World of Warcraft Starter Edition-t lehet aktiválni. Barátaink számára így lehetőséget nyújthatunk, hogy kipróbálják a játékok ingyenes, bemutató verzióját.

A játék kliensét már jóval a megjelenés előtt le lehetett tölteni, valamint az utolsó nap délutánjától már fel is telepíthették azt a rajongók, így valószínűleg a DVD-t nem sokan rakták be meghajtóikba. A Diablo III elsősorban egy online kooperatív játék, aminek egy része (Beleértve a mentéseket is) a Blizzard szerverein van tárolva. A gépünkre telepített programnak folyamatosan kapcsolatban kell lennie velük, ha nincs internetünk, vagy állnak a szerverek, még egyszemélyes módban sem fog működni a Diablo III.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.