CD Projekt: A The Witcher 2 valójában "sokkal nagyobb események kezdete"

A The Witcher 2: Assassinsof Kings című akció-RPG játékot készítő CD Projekt Red csapata készen áll rá, hogy belevágjon a folytatás elkészítésébe, ami a játék népszerűségét tekintve egyáltalán nem lenne meglepő lépés.

Elmondása szerint a játék története a "Karib-tenger kalózai" című filmhez hasonlítható, amiben az első epizód szintúgy önállóan is érthető sztorival rendelkezett, akárcsak a The Witcher első része. Végül mégis trilógia lett belőle (A legújabb, 4. rész már csak afféle mellékszál). Az Assassins of Kings esetében a végkifejlet jóval nyitottabb, melyben a játék végére sokkal nagyobb dolgok voltak készülőben, így a játékosok is érezték, hogy itt nem lesz vége a történetnek.

A játékot készítő CD Projekt korábban tett egy olyan bejelentést, miszerint kiegészítések várhatóak a The Witcher 2 című játékhoz. Ráadásul sokkal nagyobb tartalommal bíró expanziók kiadását tervezik, mint a hagyományos értelemben vett DLC-k. Jelen állás szerint tehát egyértelműen nem lehet tudni, hogy a fentebb elhangzottak ellenére lesz-e folytatás, vagy csak a játékot bővítik tovább.

A közeljövőben kiderül, személy szerint én örülnék egy The Witcher 3-nak, mindazonáltal, amennyiben valóban készül egy expanzió, azt is tutira megveszem, feltéve, hogy valóban nem csak egy nagyobb DLC-t kapunk majd egy teljes játék áráért (Lásd: Dragon Age: Origins - Awakening).

Azóta történt

Előzmények