Carmack - a Sony kezdi majd a generációváltást

John Carmack, aki kétségkívül a játékvilág ikonikus alakja, a lengyel CD-Action weboldallal osztotta meg jövőbelátó gondolatait. Véleménye szerint annak a legnagyobb a valószínűsége, hogy ezúttal a Sony fogja meglépni először az új játékplatformra történő váltást, de természetesen ezzel kapcsolatos hivatalos bejelentésre nemigen számíthatunk tőlük.

Mint azt tudjuk, legutóbb a Microsoft egy teljes év előnyre tett szert, melynek köszönhetően alaposan megrengette a Sony (konzol)piaci pozícióját. Amennyiben nem szeretnének ismét hasonló helyzetbe kerülni, kénytelenek lesznek a redmondiakat megelőzve előrukkolni egy újabb generációs géppel.

Carmack szerint rendkívül izgalmas ez a versengés, ráadásul mindez már korántsem a technikai háttéren múlik. Fejlesztői oldalról nézve ugyanis még korántsem jött el a váltás ideje, a sw cégeknek sokkal inkább az az érdekük, hogy a jelenlegi platformok még jópár évig kitartsanak. Természetesen már most lehet tudni, hogy a gyártók meg akarják majd előzni egymást. JC kifejtette aggályait, miszerint ebből a versengésből könnyen születhet bármelyik oldalról egy rendkívül nehezen kezelhető erőgép, ami teljesítményben felülmúlja a konkurenciát, ugyanakkor megnehezíti/megkeseríti a fejlesztők munkáját.

Az adathordozókkal kapcsolatban kifejtette, meilyen nagyszerű dolognak tartja a digitális terjesztést. "Jó esélyét látom, hogy az újgenerációs gépek egyike már optikai meghajtó nélkül érkezzen" (PSP Go után ez nem egy komoly prófécia - a szerk.). "Sokkal többen rendelkeznek az ehhez szükséges szélessávú interneteléréssel, mint amire számítottunk a jelenlegi generációban. Az Xbox Live vagy az Apple AppStore jól mutatják, milyen irányba haladunk."

jc

nem jóstehetség, "csak" kiváló szakember

 

Azóta történt