Black Ops: Figyeljünk a csalókra!

Ahogyan az várható volt, a megjelenés napján több millióan csatlakoztak a Call of Duty: Black Ops című játék multiplayer küzdelmeihez. Sajnos azonban, ahogyan arra szintén lehetett számítani, bőven vannak közöttük olyanok is, akik tisztességtelen módszerek használatával tönkretehetik a becsületes versenyzők számára a játék élményét. Azt viszont hozzá kell tenni, hogy ezek a hibák nagyrészt a készítők számlájára írhatóak.

A szemfüles játékosok kihasználhatják ezeket a hibákat a többiek ellen, például a videón egy olyan esetet mutatnak be nekünk, amikor egy autó belsejébe ugorhatunk be, ahonnan mi kilátunk és ki is tudunk lőni, viszont a többiek minket nem láthatnak. Ugyanis egy deszkafal húzódik a kocsi előtt, és nemcsak hogy a többiek nem látnak minket miatta, de még át sem tudnak rajta lőni, mert felfogja a lövedékeket.

Reméljük, hogy a hibákat mielőbb kijavítják, addig is fokozottan figyeljünk az ilyen lehetőségek kihasználásából adódó elhalálozásunkra.

Egy másik ide kapcsolódó hír szerint sok PC játékos óriási laggal szembesül néha, aminek semmi köze nincs a hardverhez, hanem állítólag valami titokzatos probléma okozza. Egy képet is mellékeltek, amin láthatjuk, hogy a játék a processzor erőforrásainak a 85%-át lefoglalja:

Sokszor előfordul, hogy viszonylag üres terepen annyira belassul a játék, hogy szinte nem lehet vele játszani, míg a nagy harcok közepette semmi probléma nincs vele. A Treyarch eddig nem reagált rá, hogy mi okozhatja ezt a hibát, valamint a lehetséges javításról sem esett még szó.

Azóta történt

Előzmények