Bezár az Irrational Games

Hamarosan feloszlik a BioShock című játékokat készítő Irrational Games csapata. Utoljára még elkészítik a BioShock: Infinite - Burial at Sea című DLC második epizódját, azt követően pedig csak egy aprócska, nagyjából tizenöt főből álló mag fog maradni, akik a Take Two égisze alatt folytatják működésüket.

Ezt Ken Levine jelentette be tegnap az Irrational Games weboldalán, ahol közölte, hogy új csapatával ezentúl sokkal játékos-közelibb fejlesztéseket terveznek, ahol maximálisan kiszolgálhatják a rajongókat. Hogy ezt elősegíthessék, mostantól csak a digitális úton terjesztett tartalmakra összpontosítanak. Céljuk az, hogy sokszor újrajátszható, részletes történettel rendelkező játékokat készítsenek.

Tavaly októberben Ken Levine elmondta a sajtónak, hogy abban az esetben, ha az Irrational Games-nek jó ötlete támad, elképzelhető egy újabb BioShock epizód érkezése. Ám ha nem, úgy másik csapatnak kell majd azt megvalósítania.

-"Mikor először elgondolkodtam rajta, hogy mit is akarok csinálni majd a jövőben, rögtön világossá vált számomra, hogy egy nagyon hosszú tervezési folyamatra kell készülnünk, ami megelőzi a projektet," - írta Ken Levine a bejegyzésben. -"Végül arra jutottam, hogy az egyetlen mód ennek megvalósítására a klasszikus startup modell, de hajlandó vagyok vállalni az ezzel járó kockázatot. De amikor beszámoltam a Take Two csapatának az ötletemről, meggyőztek, hogy ennek megvalósításához nincs ideálisabb hely, mint saját falaikon belül. Végül is, ők voltak azok, akik elsőként hittek benne és támogatták a BioShock című játékot is."

Ken Levine a BioShock franchise jogait immár teljes egészében a 2K csapatának kezébe adta, hogy zavartalanul tudjon munkálkodni az új projekten. Elmondása szerint szerencsések lesznek, ha csak fele olyan emlékezetes játékot tudnak majd alkotni, mint amilyen a BioShock volt.

Előzmények

  • BioShock: Infinite - Lezárja a sztorit az Episode 2

    A Burial at Sea második részében ismerős szereplők bukkannak fel az eddigi epizódokból, valószínűleg nem lesz több DLC a játékhoz.