Átalakul a Steam Controller

Egyre jobban kezdenek hasonlítani a végleges SteamController tervei a hagyományos, XBOX és PS konzoloknál is alkalmazott megoldáshoz. A Steam Developer Days (SteamDB) első napjának bejelentései között ugyanis szerepel, hogy a Valve a bétatesztelők visszajelzések hatására átalakítja a Steam Controllert, az érintőképernyő helyett tradícionális iránygombok kerülnek fel rá.

A legfeltűnőbb változást a régi (felül) és az új (alul) koncepció között az érintőképernyő hiánya jelenti, amit az eredeti tervek szerint a játékosok és a fejlesztők is extra irányítási funkciókra vagy más személyre szabott információ közlésére használtak volna. A visszafelé kompatibilitás megőrzése érdekében helyét átvette nyolc hagyományos nyomógomb, melyek leginkább az XBOX és PS konzolok irányítóin lévőkhöz hasonlítanak. Ezen felül még tervezik, hogy egy D-pad is felkerül majd a végleges változatra.

A végleges Steam Controllert várhatóan AA-elemek fogják működtetni, a vásárlók valószínűleg opciósan dönthetnek újratölthető akkumulátorok mellett is.

Azóta történt

Előzmények