A következő PS3 firmware tartalmazni fogja az "Online Saving" lehetőséget?

Az alábbi értesülés egyelőre csak pletyka szintjén kezelendő. Állítólag a Sony közölte a PlayStation 3 játékokat készítő cégekkel, hogy készítsék fel alkalmazásaikat az úgynevezett "cloud-saving" technológiára. Ennek az a lényege, hogy ezentúl a felhasználóknak lehetőségük lesz a játékaik mentett állásait a merevlemezük helyett a PlayStation Network accounthoz kötve, magán a központi szerveren tárolni.

Ennek az lesz az előnye, hogy minden eszközön, ami képes használni a PlayStation Network hálózatát (PS3, NGP, vagy Androidos mobil), az adott játékot a kimentett állástól tudjuk folytatni, függetlenül attól, hogy előtte éppen melyik eszközön történt meg a mentés. Természetesen ehhez az is kell, hogy az adott platformon is rendelkezzünk a játék egy példányával.

Magyarán elkezdünk egy játékot a PS3-on, majd később az NGP segítségével ugyanonnan tudjuk azt folytatni, ahol konzolon abbahagytuk. A lehetőség természetesen prémium szolgáltatás lesz, így kizárólag csak a PlayStation Plus előfizetők számára lesz elérhető. A Sony ezt "Online Saving" néven fogja alkalmazni, és állításuk szerint már a következő, 3.60-as PS3 firmware is tartalmazni fogja ezt az opciót.

Azóta történt

Előzmények