Órák alatt feltörték az új PS3 firmware-t

A Sony tegnap adta ki legújabb firmware frissítését a PlayStation 3 konzolokhoz, amivel a kalózok ellen kívántak fellépni. A 3.56-os verziószámmal ellátott update ugyanis új biztonsági kódot tartalmazott, így valamennyi homebrew (vagy kalóz) alkalmazást letiltottak benne. Csak azok csatlakozhattak a PlayStation Network szolgáltatásaihoz, akik frissítettek az új verzióra, így akik a módosított 3.55-ös firmware-t használták, amit nemrég törtek fel, azok nem léphettek fel a hálózatra.

Azonban az új firmware nem bizonyult hosszú életűnek, hiszen még egy nap sem telt el a kikerülése óta, máris feltörték azt, és ezt a bizonyos kódot nyilvánosságra hozták, miáltal ismét megnyílt az út a módosított firmware készítése előtt. Egy ismert Wii hacker, Youness Alaoui, akit úgy is ismernek, mint KaKaRoToKs, a Twitteren bejelentette, hogy sikeresen megszerezte és közzé tette az új kódot a 3.56-os firmware-ből, így hamarosan ismét megnyílik a PlayStation Network a homebrew (vagy kalóz) alkalmazások futtatására alkalmassá tett konzolok előtt is.

Ugyanakkor San Franciscoban a Sony megnyerte a korábban George "Geohot" Hotz ellen indított pert, aki először törte fel és hozta nyilvánosságra a PS3 rootkey kódját, miáltal utat nyitott a homebrew (és kalóz) alkalmazások futtatását lehetővé tévő firmware-ek készítéséhez. Az ítélet értelmében mostantól amint George "Geohot" Hotz csak megemlíti a PS3 szót, vagy bármit, ami erre utal, máris egy rakás fekete öltönyös emberke kopogtathat az ajtaján.

Azóta történt

Előzmények