2019. augusztus 20., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » PS3 rovat

A Sony kódokkal védi le az új PS3 játékokat

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Edge

A cég bejelentésének értelmében ezentúl a PC-hez hasonlóan egyedi kóddal lesznek ellátva az új PS3 játékok, melyeket indításkor kell majd beírni.

Hirdetés

Nemrég írtunk róla, hogy a hackereknek sikerült feltörniük a PS3 védelmét, a konzolon futó alkalmazások aláírására használt privát kulcsot pedig közzétették, ennek  segítségével mostantól elméletileg bárki készíthet olyan programot vagy frissítést a Playstation 3-hoz, amelyet a játékkonzol kérdés nélkül futtat, és amely gyakorlatilag tetszőleges módon átfunkcionálhatja és átprogramozhatja annak működését.

A Sony ez ellen úgy kíván védekezni, hogy az új játékok lemezein - hasonlóan a PC-hez - egy egyedi azonosítókódot helyeznek majd el, melyet a program indításakor kötelező lesz beírni a konzolba, mert anélkül nem fog elindulni a játék. A rendszer hasonlóan fog működni, mint a PlayStation Network, egy kódot állítólag összesen 5 alkalommal lehet majd felhasználni.

Ez a lépés a használt PS3 játékok vásárlására, illetve eladására kedvezőtlen befolyást gyakorol majd, hiszen aki ilyen programokat vásárol vagy újra értékesít, az ezentúl nem tudhatja biztosan, hogy az adott lemezen található kód nem lett-e már ötször felhasználva.

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.