A DRM elérte a PS3-at is: A Final Fight: Double Impact csak online játszható

A konzoltulajdonosok eddig megnyugodva vehették tudomásul, hogy a különféle online DRM megoldásokkal kizárólag a PC-s játékosok idegeit borzolják. Egészen mostanáig. Ugyanis a nemrég megjelent Final Fight: Double Impact az első olyan PS3 játék, ami szintén hasonló DRM-mel van ellátva, ráadásul egy olyan fajtával, ami állandó internetkapcsolatot is igényel.

A Final Fight: Double Impact működéséhez nem csak hogy fel kell jelentkezni a PlayStation Network-re, de még egyszemélyes módban is csak úgy tudunk vele játszani, ha végig online maradunk. Ráadásul az új DRM-nek köszönhetően a "PSN Sharing" előnyeit sem lehet kihasználni, így ahol egy konzolt több accounttal használó felhasználók vannak, vagy valaki közösen szeretné megvenni a játékot a barátaival, azt ezúttal nem teheti meg a Final Fight: Double Impact, és a jövőben hasonló védelemmel rendelkező játékok esetében sem.

Habár a Capcom állítása szerint a játékosok továbbra is megtehetik, hogy egy gépről többen játszanak egy account felhasználásával, a legfájóbb pont mégis az állandó internetkapcsolat szükségessége. Ebből a szempontból a Ubisoft új DRM megoldására emlékeztet a rendszer, és bár a kiadó szerint nem mindegyik játékot látják el ilyen védelemmel, de ezzel a lépéssel egyértelműen megkezdték az állandó kapcsolatot igénylő DRM tesztelését PS3-on is, hogy ezzel visszaszorítsák a játékok megosztását segítő PSN Sharing terjedését.

És ezzel az is eljött, hogy mostantól a konzoltulajdonosok is elkezdhetnek aggódni, mert elértek hozzájuk is az állandó internetkapcsolatot igénylő egyszemélyes játékok. És azok a PC-s játékosok is, akik a Ubisoft DRM megoldásához hasonló védelmet használó játékok terjedése miatt gondolkodnak a konzolra váltáson, szintén átértékelhetik a helyzetüket.

Előzmények