A Capcom és a Codemasters is átviszi játékait Steamre

A Microsoft augusztusban jelentette be, miszerint 2014. júliusában végleg megszűnik a GFWL szolgáltatás, helyét pedig a Windows 8-ban bemutatkozott XBOX Windows veszi át. Bár az ott vásárolt játékok elméletileg továbbra is működőképesek maradnak, a kiadók mégis egymás után döntenek úgy, hogy SteamWorks támogatással látják el GFWL címeiket, a programokat pedig aktiválhatóvá teszik a Valve rendszerében.

Október elején írtuk meg, hogy elsőként a Digital Extremes döntött a BioShock 2 GFWL kiadásának Steam alatt történő aktiválása mellett, majd nem sokkal ezt követően a Warner Bros. is átvitte a Batman: Arkham Asylumot, valamint Batman: Arkham Cityt (Ráadásul aki aktiválta a Batman játékokat Steam alatt a GFWL kulccsal, az automatikusan a GOTY kiadást kapta meg, függetlenül attól, hogy melyik verzióval rendelkezett).

Tegnap a Capcom és a Codemasters is bejelentette, hogy eltávolítja az összes programjából a Games For Windows LIVE szolgáltatást és áttérnek ők is SteamWorksre. Habár egyelőre címeket nem közöltek, sem pedig időpontot, hogy mikortól tervezik ezt végrehajtani, annyit elmondtak, hogy szándékukban áll megvalósítani a dolgot. Így tehát lassan minden kiadó áttér Steamre, ami nekünk, játékosoknak nagy megkönnyebbülést jelent.

Előzmények