Új hozzászólás Aktív témák

  • Horka1

    tag

    válasz JJános #9442 üzenetére

    Káosz. Ez jellemző az írásodra, és vagy szándékos mellébeszélés, vagy egyszerűen nem ismered az írást. Az értelmezés már szubjektív de az írás az tény. Tehát ami le van írva abból lehet gazdálkodni.

    ...formála Isten a föld porából... ... és nevezé azt embernek...
    Tehát nem szellemet teremt, hanem a föld porából, egy fizikai testet, mégpedig kétkezi munkával szobrászkodja össze az írás szerint.

    1. Mózes 2:7
    " 7 És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az õ orrába életnek lehelletét. Így lõn az ember élõ lélekké. 8 És ültete az Úr Isten egy kertet Édenben, napkelet felõl, és abba helyezteté az embert, a kit formált vala. "

    Sőt az Édenben lévő kertet is ...ülteti... nem teremti, hanem dolgozik vele, mint egy gazda a földjével.

    ""Aztán ettek, és még sem haltak meg." De meghaltak.
    Csak te erről mit sem tudsz."
    Többet te sem tudsz, annyi előnyöm van, hogy én átgondolom a dolgot.

    Nem haltak meg, hiszen még közel 1000 évig éltek a földön. Ha elolvasod a nemzetség táblázatokat, akkor kiderül a számodra is, hogy Ádám közel 970 évet élt.

    Mert Isten úgy teremt, mindent amit teremt, hogy egyik dolog a másikból következik, nem pedig össze-vissza. Ahogyan mondja is, hogy azért teremti az embert, hogy a teremtményeinek valami új hajtása legyen. tehát egy már meglévő valami sarjadzása. Ilyen a gondolkodás is, hogy egy gondolat az előzőből születik, új hajtása annak, így a gondolatok, és a teremtett dolgok is szervesen kapcsolódnak egymáshoz. Ezért lehet logikusan gondolkodni, ez az amit intellektusnak nevezünk, ez az amiről te lemondasz valami hitnek nevezett dolog miatt, pedig Isten nem ilyen mintát mutat az embernek.

    "Az ember szellem, test, és lélek."

    Nem.

    Az írás szerint test és lélek. Semmi más.
    "embert a földnek porából, és lehellett vala az õ orrába életnek lehelletét"

    Tehát az emberi lét maga, test és lélek az írás szerint. A szellem majd a megvilágosodáskor lép a képbe, de az nem a létezés aspektusa, hanem a működés aspektusa, hogy információ kezdett beszivárogni addigi csökött agyukba. Mert sehol nincs olyan írva, hogy bármiféle intellektuális képességgel rendelkezett volna az ember. Iskolába se jártak, ahol tanultak volna bármi is. Hanem csak az alma fogyasztása nyitotta meg az elméjüket, és akkor váltak képessé, információ befogadására, és raktározására. Tehát elkezdtek tanulni, tapasztalatokat szerezni.

    Mit csináltak előtte?

    "De a szellemünk meghalt"
    Ezt végképp értelmezhetetlen.

    [ Szerkesztve ]

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

Új hozzászólás Aktív témák