Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz euchi #7937 üzenetére

    "Hagyd már ezt.! Senki nem használja föl a tudományt arra, hogy bármilyen hitet cáfoljon meg vele. Jön az magától. ;) Gondolom lao ce nem bánja, ha őt idézem:
    A tudomány halad a maga útjan mint az úthenger. A te dolgod hogy elhúzigáld előle a hitedet, ha nem akarod, hogy a földbe gyalulja."

    Na látod, megint csak agresszívan tudod felhasználni a tudományt az ateizmusra, és nem sikerült megértened azt amit leírtam. egyébként pont a nagyobb és szabadabb információ áramlás segíti a teremtést alátámasztó tudományos eredményeket nem az evolucionistákat :)

    Az első bekezdésem nek nem az volta lényege, hogy a tudomány mennyire vallásellenes, hanem pont az hogy mennyire ellenőrzött, de azt külsős emberek mennyire eltudják ferdíteni a saját ateizmusuk védelmére.

    Csak egy példa, hátha megérted mit akarok mondani: Van egy enzimkinetikai mérésem, meg van a gátol és aktív enzimem kinetikai görbéje. Ahhoz, hogy megtudjam, hogy milyen folyamat gátolja az enzimet linearizálni kell a görbét és a kapott Km és Vmax értékek alapján meg tudom becsülni a gátlás módját. Több fajta módon lehet linearizálni a görbét, Lineweaver-Burk és Hanes–Woolf módszerével. Két eltérő eredményt kapok, akkor most melyik eredménynek higgyek, pedig Lineweaver és Hanes is nagy tudós volt, csak más feltételezésre építették föl a linearizációs elgondolásukat. Ugyan ez a helyzet a teremtés/evolúcióval, az eredmény ugyan az de az alap teljesen más, csak ami rontja a helyzetet, hogy az evolúciót körbe lengő elméletek nagyon ingoványos alapokon állnak, persze a kreacionista elméleteket is, de akkor miért lenne az egyik kutyább a másik ebnél).

    Tehát lehet bennük bízni teljes mellbedobással, de ez ne a másik oldal leúthengerezésével (hogy én is lao ce-t idézzem :) ) legyen egyenlő, mert semmi alapja nincsen. Utolsó utáni utáni post. :D

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák