Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz Noddy #7822 üzenetére

    Nem gondolom, hogy a tudomány ki akarja Istent irtani a világból. A hamis isteneket, istenképeket ellenben kiirtja, de helyesen. Lásd napisten, villámlás, és a többi természeti jelenség. amíg nem tudták, mik ezek, isteni jelnek vették ezeket. Mára szerencsére nem így van ez. A betegségekkel dettó. Ez hasznos.

    Csak az félti a hitét és az istenét a tudománytól, akinek van félnivalója. Akinek az istene csak abban az esetben valódi, ha a Föld 6000 éves, és az első embert tényleg Ádámnak hívták. Az én istenem nincs fenyegetve a tudományos felfedezések által. Nem rettegek, hogy megtalálják majd Jézus csontvázát. És nem omlik össze a hitem, ha kiderül, nem jön el pár éven belül a világvége.

    A tudomány Isten művének megismerése. A törvények, amiket a tudomány kikutat, ISten törvényei. A tudomány által Istenhez is közelebb kerülünk.

    Nagyon károsnak tartom azt a felfogást, ami szerint hit és tudomány egymás ellenségei. A tudósok nagy része hívő és semmi problémájuk nincs a kettő összeegyeztetésével. A hit és a tudomány ugyanazt keresi, kutatja, csak más oldalról. Nem egymás ellen, hanem egymást kiegészítve.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák