Új hozzászólás Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    válasz Noddy #7805 üzenetére

    A vita szerintem nem gond. Vannak izz nálam sokkal hozzáértőbb emberek, lehet jönne válasz 1-2 megválaszolatlan kérdésre.
    Az izotópos alatt a C14-re gondolsz, vagy egyébre? Vagy mindre? Ha jóltudom a C14-gyel kb 10 ezer évre visszamenőleg lehet pontos adatokat kapni. Egyéb izotópok felezési idejével meg elvileg távolabbra is lehet látni. Ez szerintem azért lehet elég pontos, mert a felezési idő egész jól számolható folyamat, amit sok kísérlet támaszt alá. Persze ha szennyezett a minta akkor az jókora félreértésekre adhat okot. Anno még mi is számoltunk ilyesmit 4.-es fizikaórákon, de már elfelejtettem az egészet úgy ahogy van :)
    A C4-gyel kapcsolatban a Torinoi Lepel kapcsán hallottam kételyeket. Miszerint egyes vizsgálatok 1200 talán 1400(?) körülre teszi a korát. Más meg jóval korábbi időpontot állapít meg... Szal érdekes. Mondjuk legutóbb meg azt hallottam (...), hogy az egész hamisítvány... Szal ezt a részt is jól megkavarták már.

    A fény sebessége megint más téma... Tudtommal eddig az összes kísérlet és mérés azt igazolta, hogy állandó, minden körülmény között. Logikusnak tűnhet, hogy a nagyobb gravitáció, mivel képes meggörbíteni a fény, akár le is lassíthatná. Elvégre a görbült pályán nagyobb távot kell megtenni állandó sebességgel, akkor elvileg lassabbnak kéne észlelni. De valamiért mégis az idő az ami lelassulni látszik.

    Az evolúcióban én is sok kérdést látok, amire nem tudok választ. De ez akár adódhat a tudatlanságomból is, bár nem vagyok benne olyan biztos.

Új hozzászólás Aktív témák