Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz Dany007 #7419 üzenetére

    Ha mindenható vagy, akkor meg tudod oldani a paradoxonokat. Isten meg tudja, de mi nem tudjuk, hogyan, mert nem vagyunk mindenhatók.

    Isten létét-nem létét nem lehet tudományosan, logikusan cáfolni.
    Jézus isteni származása sem bizonyítható tudományosan, ergó cáfolni sem lehet tudományosan. Jézus tanítása pedig még az ateisták számára is sok kincset rejt. Érdekes pl. a hegyi beszéd hatása Gandhi-ra.

    A bibiliai történetekbe bele lehet kötni, de akkor a hívőket nem ér egy kalap alá venni. Mert vannak a szó szerint értők, és vagyunk azok, akik úgy gondolják, hogy sok történet inkább szimbolikus, és ebben hordozza az üzenetet (gondolok itt a teremtés történet és az evolúció összeférhetőségére). És vannak azok, akik nem zárják ki, hogy valóban úgy történt, ahogy le van írva, de nem ezzel foglalkoznak, mert nem a hogyan a kérdés, hanem a miért.

    "És nem azzal van a gond, hogy mi nem fogadjuk el Isten létezését. Hanem azzal, hogy ti nem fogadjátok el a fizika létezését és annak szabályait, és az abból adódó következményeket!"

    Tehát e fenti mondatod nem a hívők teljes halmazára érvényes. A hívő fizikusok alapból kiestek a körből.

    Hívő szempontból pedig gond van azzal, hogy nem fogadjátok el Isten létezését. De ez a ti személyes életetekre nézve gond, amit persze ti nem így láttok. Vannak hívők, akik ezért titeket megvetnek, és vannak, akik nem. Vannak idióta hívők is. Én szerintem több ilyet ismerek, mint te :-) Mint ahogy az ateizmus sem csodaszer a hülyeség ellen.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák