Új hozzászólás Aktív témák

  • JJános

    addikt

    válasz ollie #7401 üzenetére

    Elhatároztam, hogy nem jövök ide többet, de most az egyszer kivételt teszek, hogy én is véleményt nyilvánítsak. Utoljára kb. két hete írt ide valaki.
    Ha valaki úgy gondolja, hogy érdekli valami, amire tőlem vár választ, vagy véleményt írjon nyugodtan. Heti egyszer elolvasom a topicot.

    "A cölibátus nincs benne a Bibliában, mint előírás, ezt a katolikus egyház találta ki, politikai okokból (hogy az egyházi birtok ne darabolódjon fel). Sőt, a Biblia pl. olyanokat ír, hogy a püspök legyen egyfeleségű férfi, vagyis a katolikusok ellene mennek a Bibliának."

    Ez így az igazság! És hadd tegyem hozzá, hogy a R.katolikusoknál nagyobb bűn házasodni, mint a pedofilia, a paráznaság, a fajtalanság, vagy a homokosság, az önkielégítésről nem is beszélek. Undorító amit megengednek maguknak, és a bibliának nem csak itt, hanem szinte midenben ellent mondanak.

    Isten azért adta a nőt a féfinak, hogy sokasodjanak, szaporodjanak. Ez egy világos parancs Istentől, bár nem gondolom, hogy tiltott az örömszerzés, házastársak között.

    Isten nem akarja a cölibátust. Pál ír arról, hogy aki Istené, és nem akar házasodni, az maradjon "úgy". De a tűz miatt, ami az ember testében a másik emhez való vonzódást érti, legyen mindenkinek házastársa. Az "úgy" maradás egyértelműen a nemi kapcsolatok nullán maradásáról szól! Pál egyébként "úgy" maradt. Péter ellenben házas volt. Úgyhogy, ha a katolikusok őt tartják az első pápának, akkor itt vége is a dalnak. Erről ennyit.
    Vannak még, akik "heréltek" anyjuk méhétől fogva, vagyis ezt úgy gondolom, hogy vagy nem képessek a nemi életre, vagy nem is vágyódnak utánna. Az ilyenek mindenkor Isten útján kell, hogy járjanak, mert Isten kiválasztottjai.

    [ Szerkesztve ]

    2007-05-06 óta itt!

Új hozzászólás Aktív témák