Új hozzászólás Aktív témák

  • Vladi

    nagyúr

    válasz zoltanz #7396 üzenetére

    "de nem igazán látom értelmét a cölibátusnak "
    Gondolom a cölibátus a szent életű emberekre vonatkozik, nem a társadalom egészére. Ott meg az az értelme, hogy az egyén lemondjon a világi életről és örömökről, hogy a szent életre koncentrálhasson.

    "Másik mért nem élhet valaki egyszerre több házastárssal (ha csak egyszer pl beüt egy katasztrófa és nem lesznek 1:1 az arányok, kihalunk?"
    Konkrétan most sincs meg a világban az 1:1 arány. A másik része, hogy a poligámizmus gyakorlatilag az emberiség sajátja. Még ha a többség monogám módon él, egy jelentős százaléka az embereknek nem. Ezért egyes gyakorlatias vallások törvényesítik és szabályozzák.

    "Minek a böjt azon kívül hogy egészséges néha?"
    Egyrészt mert egészséges néha. ;) Másrészt megtanítja az embereket a spórolásra, önfegyelemre, előre gondolkodásra. Érdekes, hogy a nyugati világ felhagyott ezzel a szokással. Aztán sikerült magát hitelválságba taszítania. :U

    (#7401) ollie
    "Amúgy nehéz elképzelni olyan katasztrófát, ami csak az egyik nemet érinti."
    A háborúk például kifejezetten a férfi lakosságot csökkentik. A 2. világháború utáni Szovjetunióban elképesztő férfihiány volt. Egyébként a mai napig Oroszországban a legnagyobb a nő/férfi arány, pont e miatt.

    [ Szerkesztve ]

    Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

Új hozzászólás Aktív témák