Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz kymco #7250 üzenetére

    De ami fontosabb, hogy ez a történet miért is van a Bibliában. Nem azért, mert Isten történelem leckét oktat nekünk, és az eredetünkre akar pontos választ adni (Noé volt az ősünk?). A történetben mi az, ami számít? Noé kapcsolata az Úrral. Megjelenik Isten mindenhatósága a történetben.

    Mindezt egy valós megtörtént természeti csapás köré építi fel.

    Ez pont az a tipikus történet, amit nem szabad tudományos ténynek venni, és tudományos alapokon boncolgatni. Lám, a lényeg el is veszett, de méginkább elő sem került. Vallás topicban vagyunk, de nem láttam előjönni Noé és az Úr kapcsolatát. És hogy miért Noé volt a kiválasztott, mit tudott,amit a többek nem? És miért kellett a többieknek veszniük? És ennek mi a mondanivalója számunkra, mai emberek számára? Ezek a lényeges kérdések!!!

    A tudományoskodóknak pedig ajánlom Jónás könyvét, mert már várom az értetlenkedést a cethal torkának átmérője, és Jónás testének átmérője kapcsán. És persze a vallásosan tudományos választ is, ami nem kevésbé megmosolyogtató, mint amikor tudományosan esnek ezeknek a történeteknek.

    A mondanivaló és a lényeg pedig elsikkad a cethal torka és a megfeneklett bárka között.

    Kymco, azt hiszem leginkább nem neked szólt ez a hozzászólásom.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák