Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz Algieba #6888 üzenetére

    Az egyházak? Ismeretterjesztés terén? Csak Budapesten hány templom van, és akkor még csak a katolikusokról beszélek. Minden vasárnap legalább 2, de inkább 3 mise is van mindegyik templomban. A tévében is van műsoruk, és a Szentírást is sok helyen árulják, igazából minden könyvesboltban. Az interneten is elég jól meg lehet ismerni a keresztény tanításokat, és vannak olyan milliárd körül a keresztény egyház tagjai. De nyilván ha elzárkózol a megismeréstől, akkor téged ezek a dolgok nem tudnak elérni. (vagy rosszul fogalmaztál, és nem ismeretterjesztést kellett volna írnod)

    De neked egy Istennel való találkozáskor komolyan az egyházszervezetek jutnának eszedbe? Valami szörnyű egyházzal kapcsolatos emléked van gyermekkorodból?

    Istent ne mint szakállas öregurat képzeld el. Hanem, hogy tudomásodra jut, hogy Isten létezik, és ő teremtette a világmindenséget. Egy végtelen hatalom, ami teljes valójában fel sem fogható az emberi agy számára.

    "Hol a búbánatos öreg űrben mászkált eddig, Atya úristen?!"
    - Ezzel tulajdonképpen mire lennél kíváncsi? És mit csinálnál ezután? Megváltozna valamiben is az életed?

    Egyébként szeretnéd, ha létezne túlvilág? Szeretnéd, ha a halálod után nem szűnnél meg nyomtalanul létezni, hanem valamilyen formában átmennél az öröklétbe?

    [ Szerkesztve ]

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák