Új hozzászólás Aktív témák

  • cucka

    addikt

    válasz euchi #6669 üzenetére

    Az IQ-t például könnyebb felmérni, mint a depressziót, vagy az alkoholfogyasztást, és meglepő módon ebben az ateisták eredményei jobbak.
    Igazából a depressziót és az alkoholfogyasztást is elég jól fel lehet mérni, viszont azok olyan betegségek, amelyek erősen kötődnek a beteg társadalmi hátteréhez. A vallás nem csak a szent könyvben leírtakat jelenti, hanem közösséget is, amelynek vezetője van és segíti/irányítja a közösség tagjait. Ez azért fontos, mert legjobb tudomásom szerint az átlagos betegségeknél, ahol a közösségi tényező nem játszik szerepet (pl. vakbélgyulladás, rák, alzheimer), ott nincs igazán eltérés a vallásos és a nem vallásos emberek esélyei között.

    Amúgy az emberi természet olyan, hogy hajlamos hinni nem létező dolgokban és hajlamos nem megkérdőjelezni azokat. Egyik ilyen a vallás, de ott van az összes ezoterikus irányzat, babonák, áltudományok. És igen, kell egy minimális intelligenciaszint ahhoz, hogy egyáltalán gondolkozz ezekről és megkérdőjelezd valódiságukat. Ettől függetlenül működnek. Sok ember lett boldogabb egy kis energiagyógyítástól vagy kristályterápiától. Vannak emberek, akik szerint az emberi szervezet kizárólag fény segítségével is tud működni, nemrég bele is haltak páran ebbe, ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy az ebben hívőknek is boldogságot és reményt ad a hitük, sőt, azt is valószínűnek tartom, hogy a depresszió, alkoholizmus, dohányzás, stb. statisztikáik jobbak, mint az ateista embereké.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák