Új hozzászólás Aktív témák

  • euchi

    aktív tag

    válasz lao ce #6653 üzenetére

    "szepen mondja hogy nem mondja."
    Igen. Egyszer ezt mondja, máskor azt. :U
    "erre te nem am megkerdezed hogy mit ertesz felre, a, nem. pattogsz hogy vedje meg amit nem is mond. szerinted ez rendben van?"
    Már ne haragudj, de ezen nincs mit félreérteni. Ha azt mondja, hogy a hite miatt neki jobb, mint nekem, akkor úgy is érti. Én is mondhatnám, hogy a hitetlenségem miatt jobb nekem, mint neki. Az sem volna sokkal értelmesebb gondolat, mint az övé, és joggal várhatnátok, hogy fejtsem ki.

    "szivesen letisztazok akar minden mondatot vagy fogalmat ha megkerdezed mert tenyleg erdekel es nem csak szivatsz vele."
    Nem szivatlak, komolyan érdekel. Fölsoroltál egy csomó hasonlatot példát, amelyekből nekem az jött le, hogy szerinted "egészségesebb", "ügyesebb", "jobb" leszel a hit által. Ezzel nem szállok vitába, lehet benne igazság. A futós példáddal nekem az volt a bajom, hogy a jobb futót tekintetted a hívőnek, miközben te magad mondtad, hogy ez nem verseny másokkal, hanem verseny önmagaddal, ennek ellenére versenyhezetbe kényszerítetted a hívőt és nem hívőt. A többi példád szintén az emberek összehasonlításáról szólt. Az egész azon a feltevésen alapszik, hogy ha hit jobb futót farag belőlem, akkor jobb futó leszek mint a nem hívők. Azt hiszed, a nem nívők nem gyakorolják a "futást"? "Egészségtelenebbek", "ügyetlenebbek", "rosszabbak"?

    Dalai Láma más helyzet, mert ő nem bújt hasonlatok mögé.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák