Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz euchi #6634 üzenetére

    Mégis milyen fontos a biztonság. Látás, hallás, szaglás, tapintás. Mind azt szolgálják, hogy minél biztosabbak legyünk a minket környező világban. Egy vak ember számára nincs meg ez a biztonság és biztosság, minden lépés bizonytalan. Vajon mondanád rájuk, hogy milyen izgalmas az életük?

    Persze, jók a meglepetések, és izgalmas kifürkészni egy még fel nem fedezett dolgot, meg lehet várni kíváncsian a jövőt, de most nem erről van szó. Nem a szabad akaratról beszélek. hanem arról, hogy holnap kirúghatnak, de még nem biztos. Esetleg eladják a házat a fejed fölül, vagy gyaníthatóan megszállják az országodat idegen országok. De nem tudod egyiket sem, csak ott van az az aránylag nagy valószínűség. Hát ez nem egy kellemes élet. Például jó haza menni, tudni, hogy van egy biztos otthon. Vannak emberek, akiket ismersz, és vannak a megszokott tárgyaid, helyeid. Képzelj el egy relativizált világot, ahol ezek a biztos pontok nincsenek. Ez egyáltalán nem izgalmas.

    Az már igen, hogy mit kezdesz a szabad akaratoddal.

    Miért zavar téged még mindig, hogy a vallásom miatt nekem jobb, mint neked? Ez benned miért kelt rossz érzést? Ez nem valami felsőbbrendűség, mielőtt félreértenéd. De ezt lao ce elég jól kifejtette, nem akarom ismételni.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák