Új hozzászólás Aktív témák

  • euchi

    aktív tag

    válasz lao ce #6622 üzenetére

    Gratulálok. Nem töröltetem. Amikor a vitapartner el kezd személyeskedni, azt többnyire azért teszi mert kifogyott a használható érvekből.
    „te onmagaddal vitatkozol allandoan mert bizonytalan vagy - ami mellesleg a legszimpatikusabb dolog benned.”
    Én most csak és kizárólag veletek vitatkozom. Hogy bizonytalan vagyok-e? A világot a teljes bizonytalanság uralja, és ezért van olyan sok vallás ami ezt a bizonytalanságot próbálja eloszlatni. Hogy sikerült-e, arra ti azt mondhatjátok, vallástól függetlenül, hogy igen. De a bizonytalanság, ebből a szempontból, szerintem sem is olyan rossz dolog, mert abból van hova fejlődni. Ellenben a látszólagos bizonyosságól...
    „idaig talan haromszor irtam le amit gondolok egyszeru kifejezesekkel, te haromszor olvastad el es megis csak a sajat egodat felted”
    Én nem féltem az egomat. Háromszor írtad le a hülyeséged, ami azt jelzi, hogy nálad nincs minden rendben. És úgy látom nem is az a fajta vagy aki a homlokára csap: „basszus tévedtem”
    „eddig terjed a te aggodalmad: senki sem lehet lelkileg egeszsegesebb mint te.”
    Pusztán a vallása miatt nem is. Ha te így gondolod, akkor komoly baj van a fejedben. Aggodalmam tárgya te voltál, nem én.
    ”mar ebbol latszik hogy neked szukseged lenne egy alapos lelki tiszulasra mert teljesen hatalmaba keritett a sajat magad fontossaga es velt tokeletessege.”
    Ha szükségét érzem, majd megejtem ezt a lelki tisztulást. A lehetőség mindenkinek adott.

    „mikor neked ir valaki akkor nem veled hanem az altalad krealt vilagnezettel vitazik amit az egod taplal ami minden pillanataban az eletednek azt sugallja neked hogy olyan okos vagy hogy felulirhatsz evezredes bolcsessegeket, de legalabbis kimazsolazhatsz belole azt ami neked tetszik. hat kepzeld el, tevedsz. itt senki sem sajat magat kepviseli csak a "nem hivok". ok az ego-hivok mert csak a sajat maguk altal felfujt onamitas-buborekban biznak, de nem veszik eszre hogy visszafele gondolkoznak. eloszor allitjak hogy nincs felsobb hatalom, es utana mindent ugy kell kihozni hogy ez az allitas igaz maradjon.”
    Szerintem te nem érted az ateizmus lényegét. Mi nem ragaszkodunk a világnézetünkhöz. Nincsenek „kreált” nézeteink. Ami van, az is csak a megismerésen alapszik. Nincs ateista-biblia amihez foggal körömmel ragaszkodnunk kell. A mi világnézetünk változik, ahogy a világ is változik.

    Amit ezt követő bekezdésben írtál, ne haragudj, arra nem tudok más mondani, szerintem marhaság. Teljesen rossz amit megpróbálsz kihozni belőle. Ha futós példádnál maradok, akkor a hited lehet, hogy jobb futóvá tesz, mint azelőtt voltál, de miből gondolod, hogy jobb futóvá tesz a többi futónál? A valóság az barátom, hogy mind együtt futunk, azaz éljük az életünket.

    Végezetül:
    Köszönöm, hogy a drága idődet pazaroltad rám, és köszönöm, hogy burkoltan egoistának neveztél, majd magamba nézek, és megvizsgálom, hogy adtam-e rá okot, az önzés távol áll tőlem. Ha már átmentünk személyeskedésbe, én is megjegyezném, hogy szerintem te beképzelt vagy. Tekintsd ezt egy jóindulatú kritikának, mint én az egoizmust.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák