Új hozzászólás Aktív témák

  • Attila2011

    aktív tag

    válasz Noddy #19349 üzenetére

    A bérmáláshoz írt mondatomból, fogalmam sincs, hogy milyen logika alapján következtettél a minden megkeresztelt üdvözül állításra. Mivel én sehol sem írtam ilyet, csak egy másik kérdésedre/állításodra hoztam fel ritka eseteket, ezért az ezt követő elméleti fejtegetések is okafogyottá vállnak. Hiszen hiányzik az az állítás, amin elindultál. Ráadásul összemosod a keresztséget a bérmálással, holott én direkt igyekeztem elkülöníteni minden hozzászólásomban.
    Egyébként, ha érdekel a téma, akkor a van egy remek írás ami a meg nem keresztelt kisgyermekekről szól.

    Azt írod Isten munkája a szentségek felett áll, én pedig azt vallom, hogy a szentségekben Krisztus kegyelmében részesülünk. Sőt az Eucharisztiában Ővele valóságosan egyesülünk. Hiszen Jézus ezt mondja: 51Én vagyok a mennyből alászállott élő kenyér. Aki e kenyérből eszik, örökké él. A kenyér, amelyet adok, a testem a világ életéért.” 52Erre vita támadt a zsidók közt: „Hogy adhatja ez a testét eledelül?” 53Jézus ezt mondta rá: „Bizony, bizony, mondom nektek: Ha nem eszitek az Emberfia testét és nem isszátok a vérét, nem lesz élet bennetek. 54De aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, s feltámasztom az utolsó napon. 55A testem ugyanis valóságos étel, s a vérem valóságos ital. 56Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, az bennem marad, én meg benne. 57Engem az élő Atya küldött, s általa élek. Így az is élni fog általam, aki engem eszik. 58Ez a mennyből alászállott kenyér nem olyan, mint az, amelyet atyáitok ettek és meghaltak. Aki ezt a kenyeret eszi, az örökké él.”

    Amikor az aposoltok egy-egy levelét elővesszük, szerintem fontos azt is megnézni, hogy kiknek és miért írja. A galatáknak írt levél 5. fejezetében a körülmetélésről van szó (gondolom azt a részt javasoltad első sorban). Az én olvasatomban itt inkább arról van szó, hogy az Ószövetség törvényeit tartsák-e be vagy Jézus Krisztusban éljenek. Ehhez a kérdéshez érdemes elolvasnod az ApCsel 15. fejezetében az apostoli zsinatról szóló részt, hiszen nagyon szorosan összekapcsolódik vele és utal is rá.
    A látható jelekről és különböző liturgikus külsőségekről, illetve azok fontosságáról Pocokxx már előbbi hozzászólásban írt, felesleges lenne leírom a lényeget más szavakkal, mert én a leírtakkal teljesen egyetértek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák