Új hozzászólás Aktív témák

  • Psych0

    őstag

    válasz kymco #18948 üzenetére

    "Aztán a régészet egy csomó dolgot talált, köztük bibliai városok neveit tartalmazó, a Bibliától független írásos leleteket. Olyan adásvételi szerződéshez köthető metódusokat olvashatunk azokon az agyagtáblákon pld, amik a Bibliában is pont úgy vannak leírva, olyan szokásokat, amelyek tökéletesen egyeznek a Bibliában leírtakkal...
    Ezek azt bizonyítják, hogy a bibliai szövegek akkor születtek, amely korról szólnak. Az általuk leírt természetföldrajzi, társadalmi viszonyokat tükröző, városokat, királyokat felsoroló leírásai pontosak, hitelesek."

    Vegyünk közönséges könyveket, Pl. Dan Browntól a Robert Langdon sorozat aktuális könyvét. Valós helyszíneken zajlik a cselekmény, közönséges, korhű interakcók a szereplők között, még adás-vétel is, gondolom látod a hasonlóságot az érveddel.

    Most vegyünk egy közönséges urban fantasyt. Mondjuk Rob Thruman Cal & Niko sorozata. Valós helyszín, korhű interakciók, de megjelennek bennük istenek, természetfeletti jelenségek. Nem látom, hogy tényként kezelnék, mint a bibliát.

    Végül vegyünk egy átlagos Christian fiction könyvet. Mondjuk a nemrég felkapott Viskót. Minden korhű, valóságos, sőt benne van az atyaúrísten is. Nem látom a vatikáni napirenden a kanonizálását, mint isten legújabb sugallata.

    Ezzel arra vigágítottam rá, hogy az általad felhozott érvek(valós helyszín, történelmi események, korhű adásvétel :D ), nem zárják ki a biblia mese mivoltát.

    "As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

Új hozzászólás Aktív témák