Új hozzászólás Aktív témák

  • Ujjlenyomat

    csendes tag

    válasz Psych0 #18914 üzenetére

    Miért nem tanultam angolul?! :W

    A hozzáállásodról: Hogy vélekedtek szerinted Galileo Galilei-ről az akkor élő emberek?
    'Hát ez bolond! Még hogy a Nap köröl kering a Föld! Hát hol él ez! Nem látja, hogy a Nap kering a Földkörül!? Keleten fel kel, Nyugaton nyugszik. Ezen mit nem lehet érteni, itt zajlik az egész a szemünk előtt!'

    Idézet a hsz-emből:
    "Teljes biztonsággal természetesen nem lehet megmondani, hogy Isten melyik folyamatot használta fel, amikor szétválasztotta a Vörös-tengert az izraelitáknak. "

    Olvasni valónak írtam, nem ténynek, de örülök, hogy elolvastad.

    Egyébként, itt is milyen sokat játszik a hozzáállás. Én abból indulok ki, hogy van egy magasabb inteligencia, aki a fizikai törvények felett áll, mivel Ő teremtette azokat is. Nem írja a Biblia, hogy hogyan történt. De feltételezve, ha leírná, ki értette volna eddig? A mai tudás állományunk mellett értenénk-e? Ha minden csodát részletesen, tudományosan leíratta volna, hányoldalas lenne ma a Biblia. Isten Szava nem egy tudományos kézi könyv. Igaz, hosszú (nekem kb 1600 oldalas) de így is csak röviden írja le, hogy mi a helyzet.

    "Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is hasonlóképpen tegyétek meg velük; mert ezt jelenti a Törvény és a Próféták." (Máté 7:12)

Új hozzászólás Aktív témák