Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz Psych0 #18877 üzenetére

    Ettől, még a Biblia régészeti és történelmi szempontból hiteles. Az, hogy Babilonról mások is tudósítanak nem a Biblia hitelét rontja, hanem éppen erősíti. Persze ezt nem említetted, mert az már kellemetlen :)

    Az hogy Mátyás király milyen volt nem a történelem kutatás támasztja alá? Éppen ezt próbáltam magyarázni Humának is, hogy a történelmi kutatások alátámasztatják a Bibliát. Talán így most leírva megérti most ő is...

    De örülök, hogy a full kitaláció szintjéről már eljutottunk oda, hogy a Biblia csak nem annyira mese, hanem az emberiség történelmének része.

    Egyébként jópofa, hogy kitaláltok valamit amiről a Biblia nem is (úgy)ír, de elég nagy hülyeség aztán azt elkezditek cáfolni és miután megnyertétek ezt az álharcot büszkék vagytok magatokra :)

    A Biblián belüli ellentmondásokra volt itt korábban egy ateista oldal belinkelve ahol oldalakon keresztül "ellentmondásokat" sorol a szerző, de kiderült, hogy vagy történelmi (adott korszak szokásainak hiányos ismerete), a szövegkörnyezetből való kiragadása egy mondatnak, vagy egyszerűen hiányos Bibliai ismeretekkel rendelkezett a szerző, mert mindegyik szépen feloldható volt és attól, hogy valaki látványosan prezentál egy butaságot attól az még butaság marad.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák