Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz Huma #18581 üzenetére

    Sajnálatos, hogy olyat akarsz a vallás rovására ami nem is. De bízok benne, hogy belátod, hogy az emberi irigység, hatalomvágy, kapzsiság sokkal nagyobb kerékkötője a fejlődésnek mint a vallás. Ahogy már ki is fejtettük a keresztyén világkép nem a tudomány akadályozója, hanem elősegítője, hiszen Isten ezt a feladatot bízta ránk: Ismerjük meg, kutassuk a teremtett világot és használjuk azt a javunkra, de vigyázzunk rá, ne pusztítsuk azt. Persze ezt lehet vallás nélkül is csinálni, de a kérdés nem az volt, hanem, hogy a vallás megkötöz-e és a fentiek tükrében a válasz az az, hogy nem.

    "Egyszer már elolvastam. A régi meséket. Az Újszövetséget nem mert az unalmas."
    Továbbra is aggasztónak tartom, hogy olyanról nyilatkozol amit nem ismersz... szerintem neked is furán venné ki, ha úgy idéznélek, hogy meg se ismerlek és olyanokat mondok rólad ami nem igaz és majd arra hivatkozok, hogy ez a Huma gyerek olyan unalmas csávó, nem is érdekel miről beszél, de már láttam két posztját, a többi nem érdekelt, te ez alapján 100%, hogy egy semmire kellő, ember aki megcsalja a feleségét, tivornyázik egész állónap... Kicsit éles példa volt, de remélem megérted az aggályaimat. És nem a kritikáddal van a baj, hanem azzal, hogy így hiteltelen az amit állítasz, hiteltelenné teszed magad.

    A személyes csalódásod keresztyén emberekben már érthetővé teszi a kiábrándultságodat. Teljesen jogos. Az embereket látva én is sokszor elszomorodok és teljes mértékben igazat kell, hogy adjak. A megválaszolatlan kérdésekre legtöbbször ott vannak a válaszok a Bibliában, sajnálom, hogy nem veszed a fáradtságot az elolvasására.
    Biológusként mondhatom, hogy az én tudományterületemen sok megválaszolatlan kérdés van. Persze az máskérdés, hogy a modellek, elméletek sok ellentmondást feloldanak, de azok még sajnos nem tények és legtöbbször nem a problémák megoldása, de a további kutatásokat segítik, új kutatási irányokat vetítenek előre. Tudtommal ez a matematikában és kémiában is így van, bár azokba a szakterületekbe nem látok bele olyan mélyen.

    A vallást érintő kritikád teljesen igaz ha külső vallásosságról van szó, ahol az emberek az identitásukat a vallástól várják. Ott tényleg megfeleléskényszer, erőszakosság és szűklátókörűség a jellemző. Ezek az embereknek lelki támasz kell és félnek a valóságtól. Azonban akik találkoztak az élő Istennel és vele személyes kapcsolatban vannak azoknak nincs szüksége megfélemlítésre, erőszakra, hitegetésre, félrenézésre, hazugságra.

    "Hálát adok Istennek..." - Ezt komolyan gondoltad?

    Az hogy te mit képzelsz el az nem a valóság. Ajánlom nézz utána a dolgoknak mielőtt sztereotípiákat puffogtatsz. Engem nem zavar, de magadat járatod le.

    Tudok mondani olyat ahol az ateista szülő mellett szenved a hívő gyermek. De én se kezdek el általánosítgatni. Gondolkodj te is kicsit szabadabban, úgy látom a te elmédet a sztereotípiák kötözik meg. Ajánlom beszélgess hívő, keresztyén emberekkel előítélet nélkül.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák