Új hozzászólás Aktív témák

  • Huma

    addikt

    válasz kymco #18589 üzenetére

    Szép ahogy megpróbálod összefűzni a kereszténységet és a természet tiszteletét. A valóság viszont az hogy nincs sok közük egymáshoz. Nem kell ahhoz vallásosnak lenned hogy óvd a természetet. Én is óvom és nem szemetelek. Sőt a múlt héten szedtem össze három zsák szemetet a mellettünk lévő erdőből.
    A hulladékot is szelektíven gyűjtöm. És nem vagyok kivételes egyén, ismerek még magamon kívül jó pár, nem hívő természetvédőt.

    Ez a neveltetéstől és az egyéni értékrendtől ill igényességtől, lustaságtól függ. Vicces hogy pont ezt a szemetelős témát hoztad fel. Pont a múltkor kaptam három óra bant mikor burkoltan megmondtam hogy kik szoktak így szemetelni. :D

    De az élőlényekkel is így vagyok. Nem bántom őket. Kivéve persze a szúnyogokat és a legyeket. De hát ők úgyis a Sátán teremtményei, nem? :)

    "milyennek látod a azokat az embereket, akiket kereszténynek tartasz"
    Olyanoknak akiket az orruknál fogva vezetnek. Olyanoknak akik elvesztették a valódi önállóságukat, a szellemi függetlenségüket. És olyanoknak akik veszélyessé is válhatnak a társadalom számára, ha többségbe vagy hatalmi pozíciókba kerülnek. Az elmebeteg szektavezérekről ne is beszéljünk.

    "Beszélgessünk arról, hogy mi zavar téged azokban a tanításokban, amikre úgy gondolod, hogy a keresztény élet alapjait képezik"
    Maradi, idejétmúlt, felesleges. Semmi olyat nem tanít amit otthon, normális (ateista) szülők mellett nem tanulnál meg.
    No meg persze a lényeg. Meséket és kitalált történeteket próbál meg tényként beállítani. Emiatt hamis világkép alakul ki azokban akik elhiszik.

    A kereszténységet kérdezted, de ez a többi vallásra is igaz.

    Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

Új hozzászólás Aktív témák