Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz Huma #18586 üzenetére

    Mielőtt belemélyülnénk a vitába tisztázni kellene, hogy kit értesz keresztény alatt és kit értek én.
    A Biblia szerint az a keresztény, aki Jézus Krisztust személyes megváltójának tartja, hit által elfogadta hogy a személyes életének ura legyen.
    A közgondolkozás kereszténynek tarja, aki valamilyen formában a kereszténységhez köthető (pld meg van keresztelve; időnként templomba jár; hisz abban, hogy létezik valamilyen felsőbb hatalom, olvasta a Bibliát és tud belőle idézni; a keresztény értékrendet jónak tartja). Nos ez utóbbi sok esetben nem takar keresztény embereket. Mert a keresztény ember Krisztus követője. Nem csupán Krisztus ügyének támogatója...

    Ha ezeket tisztáztuk, akkor már közel sem igaz az állításod, hogy a keresztény embernek a gyerekei is keresztények. Sok-sok tapasztalattal a hátam mögött elmondhatom, hogy még az sem evidens, hogy a hívő lelkész gyereki hívő emberek.

    Tehát rossz fogalmat használsz, rossz következtetést vonsz le belőle... hát ez közel sem tökéletes.

    (a muzulmánokkal nem szeretnék foglalkozni)

    Bizonyára vicces, hogy minden vallás követője igaznak tartja a maga vallását. De ez még nem igazolja, hogy az egyik sem igaz, max azt, hogy mindegyik egyszerre nem lehet igaz.

    Kb annyira vagyok tisztában a biblia korával mint te. Az újszövetséget meg miért kellene mélyrehatóan ismernem? Annyira ismerem amennyire kell. Nem teológus vagyok, hogy kívülről vágjam az egészet.

    Szerintem evidens, ha az ember véleményt fogalmaz meg nagy nyilvánosság előtt valamiről, minősíti azt, akkor elvárható, hogy ismerje. Amennyiben tényként állítasz dolgokat, amik nem igazak vagy erősen vitathatók, akkor elvárás szvsz, hogy ezek mögött tények és ne sztereotípiák legyenek.Nem kell kívülről ismerned, én sem tudom kívülről, de nem kritizálnék olyan könyvet, amit nem olvastam... És nem hasonlítanám össze a tudásom másokkal, akiket nem ismerek, mert könnyen kiderülhet, hogy tévedek, mivel nem tudom ki van az avatar mögött. Nem ismerjük hasonlóan az újszövetség korát. Igaz nem vagyok teológus, de hittantanító igen. Tanultam eleget és vizsgáztam eleget a bibliai korok történelméből.

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák