Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz Huma #18564 üzenetére

    Ilyen tisztán hazudni nem láttam még embert :)
    És ez a lentebbi írásaiddal együtt is így már legalább két jellem hiba. De ha az egészséges önkritika hiányát vesszük akkor már három... Ahogy Besenyő Pista bácsi mondaná hát igazam van már amikor bejöttem, há' nem, há' de, ez már négy... :)

    A hívők között biztos vannak olyanok is akiknek megmondták és bólogatnak mert lelkileg tényleg sérültek és biztonságot jelent nekik az egyház közössége, nem akarnak vagy mernek gondolkodni. De ott vannak azok is akiknek élő és személyes kapcsolatuk van Krisztussal, nos ők nem amiatt hisznek, mert megmondták nekik.

    A keresztyén tudósokról már volt egy körünk IIII-el és a világ rendezettsége, a fizikai, kémiai, matematikai, biológiai törvényekről. Éppen a Biblia mesél erről, hogy a világ rendezett, mégpedig Isten által rendezett mégpedig éppen úgy, hogy emberi ésszel meglehessen ismerni és le lehessen írni. Itt már eleve a véletlen és társai is már kiesnek, mert nem egy káoszban élünk, hanem egy törvények által rendezett világban.
    És pont itt jön be, hogy a keresztyén tudósok éppen amiatt jutottak messzebbre, mert tudták a Bibliából, hogy a világ ilyen, azaz megismerhető, kutatható, rendezett és Newton, Kepler, Pascal nem véletlenül tudott annyit letenni az asztalra amennyit.
    És éppen a Krisztusba vetett hit teszi az embert szabaddá, szabaddá arra, hogy ne csináljon hülyeséget, hanem tegye a jót. Nem azért élünk a tízparancsolat szerint mert jön a verés, hanem hálából, mert Jézus Krisztus megváltott minket, helyettünk halt meg a kereszten. Beláttuk, hogy a törvény véd minket, a családunkat és nem korlátoz.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák