Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz llll #18211 üzenetére

    Megint jössz a jó kis mindenben kételkedek dologgal. Tényeket kérsz amit félresöpörsz azzal, hogy még saját magadnak se hiszel :) Jó játék, de ezzel éppen a kommunikációt és az érdemi beszélgetést viszed minduntalan vakvágányra. Ja és persze ettől függetlenül mégis mindig neked van igazad, mert bár magadnak se hiszel, de ha ezt komolyan vennéd akkor öngyilkos lennél. És tudom, hogy én nem tudlak meggyőzni. Sok régészeti könyv jelent meg, ahol a próféciák valódiságát (ugyan is jóval azelőtt születtek, hogy megtörtént az esemény és nem utólagos betoldásról van szó és régészeti leletekkel igazolták, hogy azok úgy történtek). Nálam sokkal szakavatottabbak megtették már ezt, utána tudsz olvasni, én bármit írhatok, jössz ezzel a biztos nem úgy van szöveggel :) De hogy írjak is valamit: Tírusz pusztulása nagyon pontosan és részletesen le lett írva. (Ezékiel 26)

    Az ember az állatvilággal lett egy napon teremtve. De tényleg nincs utalás, hogy állatból mennyi volt. Az ember az Istennel való kapcsolatra lett teremtve, ebből a szempontból egyedi és különleges, nincs hozzá hasonló az állatvilágban, ha te ezt megkülönböztetésnek veszed igazad van. De ettől még nem az emberért lett a teremtés, ami a kiindulási gondolatod volt.

    "én csak azt akartam mondani, hogy igenis egyre több dologra találunk magyarázatot isten feltételezése nélkül is"
    Ez teljes mértékben így van. Sőt az egész világot megtudjuk magyarázni Isten nélkül, keletkezéstől a pusztulásáig. Igaz hogy csak elméletek, de teljesen tudományosak. A rómabeliekhez írt levél 1. része is erről ír.

    "főleg ha kölcsönösen egyenrangú partnernek is tekintik agymást és nem csak elnézően mosolyognak és kacsintgatnak közben a csapattársaikra" A tudományos tények tudományos tények, azokat nem lehet félresöpörni. Vagy aki ezt megteszi az hamar elveszíti a hitelességét.

    Én nem akarok semmit se kisajátítani a keresztyénségnek. De a keresztyénség mondja ki azt, hogy az ember lelkével van a baj, ami forrása a világon lévő problémáknak. És vannak jó emberek a keresztyéneken kívül is, de ami alapján jónak nevezed őket a keresztyén tanításokban van benne a "szeresd Istent"-en kívül.

    Az kis univerzum elméletedhez:
    X-ről csak miután megbántotta/ölte/kínozta Y-t derül ki, hogy kizárásra érett. Tehát semmivel se lesz jobb mint most. Ábel hiába küldte volna el Káint ha már halott. Másrészt még mindig nem látom, hogy a szabad mozgást lehetővé tetted volna. Nincs szabad mozgás, mert az emberek egymás szabadságát korlátozzák. Hol jogosan, hol nem. Ha nincs meg egymás szeretete és ez teljesen hiányzik a te modelledből nem lesz olyan, hogy mindenki elégedett legyen, mert te lehetsz akármennyire mindenható, az emberek egymást fogják kínozni, mert a kizárások is csak a "rossz" tettek után történik meg, tehát az egymás bántásának a lehetősége meg van. És ahogy te is mondtad ennek javulására nem látsz semmi lehetőséget. És nem nekem nem hiányzik, hanem szandokán így is úgy is bánt másokat, hiszen azután van csak kitiltva miután megölte a 80 éves nyugdíjast. A te rendszered nem véd senkit.

    A világ Isten dicsőségére lett teremtve. A világ célja és rendeltetése Istent dicsőíteni.
    Olyan isteni tulajdonságok amik nem emberiek: abszolút szuverén, végtelenség, változhatatlan, teremtő...

    Mivel a dinoszauruszok és az életkeletkezése se nem az én se nem az opponensek szakterülete így az én és az ő megnyilvánulásuk is inkompetens. Tehát ha valaki olyan területre visz amiben se te, sem ő nem jártas akkor érthető, hogy kellemetlen a helyzet. De tudom, hogy itt Mo-n a 10 millió paleontológus, teológus és futball szakértő országában élünk :)

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák