Új hozzászólás Aktív témák

  • #40553216

    törölt tag

    válasz 0xmilan #18144 üzenetére

    Ne haragudj, megváltoztatom a véleményemet! Te most is világvégét vizionálsz.
    "Ha nem tudjuk, nem nézünk utána milyen volt a világ 100, 500 éve éhség, döghalál, természeti jelenségek szempontból, akkor is láthatjuk a jelenlegi helyzet, hogy most merre haladunk."
    Ha nem tudjuk, mi volt korábban, akkor honnan tudnánk, most rosszabb-e. Szerinted ~400 évvel ezelőtt Kínából nézve a véleményed mennyire lenne igaz? Akkor egy-két évtized alatt a mandzsu hódítók elleni harcok, ellenállás idején 100 millióról 40 millióra csökkent a lakosság száma. Mostanában hol van ekkora népességcsökkenés egy akár nagyon kicsi konfliktusban is? Még a II. vh. alatt is összességében kevesebben haltak meg.
    Újra: most te mindenről azonnal értesülhetsz, és hogy értesülj, erről tesznek is a médiumok. Ezeknek ugyanis az az érdekük és céljuk, hogy a reklámbevételek növelése vagy az ilyen-olyan ideológiák alátámasztása (a nyugati világban itt is gazdasági érdek áll a háttérben, a komcsiknál meg az a paranoid ideológia, hogy minden gaz imperialista az általuk vezetett nép húsára fáj a foguk) okán minél többen hallgassák, nézzék a műsort. A sok katasztrófa, konfliktus említése pedig figyelemfelkeltő.

    "Ugyanígy, ha a jelenlegi helyzeted nézed, nem azt látod, hogy mindenhol béke és csend honol."
    Hát, hogy legyen összehasonlításod a több száz evvel ezelőtti helyzettel, akkor egyszer cuccolj fel, és költözz mondjuk valahová olyan helyre, ahol közvetlenül nem vagy életveszélyben, de teljesen el vagy vágva a külvilágtól, nem találkozol emberekkel (mondjuk a postáson kívül), lemondasz a modern kori médiumoktól. Legyél így két évig. Vezess naplót, mennyi gazság történik a világban, mennyiről szerzel tudomást. Utána számolj be a tapasztalataidról!

    "és gyűlöletesek lesztek minden nép előtt az én nevemért"
    Ne haragudj, de ez az időszámításunk szerinti két évezredből olyan 1500 éven (vagy ha már a vh-kat emlegetted, akkor a fegyverek megáldása miatt ~2000 éven) keresztül Krisztus nevében vagy csak keresztényként elkövetett szemétségek tömege mellett ennek az esetszámban és az érintettek számában is jelentéktelen mennyiségű történet emlegetése finoman szólva is álszentség. Persze, tudom, te és ők most nem szolgáltak rá erre. De azért ne ezt hozd már fel, légyszi! Nem is nagyon kell csűrni, csavarni a bibliai szövegeket ahhoz, hogy olyan vélemény jöjjön ki, hogy nem kis részben a keresztény világ 2000 éves tevékenysége az oka annak, hogy most te ezekkel a szörnyűségekkel példálózhatsz. Nem tudjuk, milyenné alakult volna a világ kereszténység nélkül, de azt tudjuk, hogy ILYEN lett vele együtt.

Új hozzászólás Aktív témák