Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz lao ce #10883 üzenetére

    Erről a hasfájásról eszembe jutott, hogy mit mondott a hitről egy lelkipásztor:
    "Sokan úgy gondolnak a hitre mint valami érzés. De a hit nem az. A hascsikarás, na az érzés." :)

    Szóval visszatérve erre a tanulás - felejtés dologra. Kezd egy kicsit olyan érzésem lenni mint a tyúk és a tojás esete. Mert nyilván hogy gyakorlás nélkül még egy akkordot se tudna az ember leütni a zongorán nem hogy egy darabot eljátszani. És szerintem itt nem is arról van szó hogy görcsösen ragaszkodni kell valamihez és ez a görcsösség megbénítana, hanem olyan biztosan kell kezelni a megtanultakat, hogy egy külső szemlélő számára fel se tűnjön, illetve azt úgy tudjam alkalmazni, hogy a tudatlanságom, vagy gyakorlatlanságom ne akadályozzon a mű előadásában.

    És ezekhez a dolgokhoz nagyon is sok köze van annak amit írtam. Szerinted a tao az említett dologra is bizonyos magyarázatot ad, lelkigyakorlatok terén is. És ilyen számodra tiszta, de számomra homályos dolgokkal adsz magyarázatot lelki dolgokra (jing-jang, középút keresés, népi bölcseségek, fatönk, tanuljunk, de a nagy igazság a felejtés, stb). Oké hogy ez számomra nagy homály és katyvasz, de a Bibliában mindenkiszámára érthetően és tisztán le van írva, nem kell éveket elmélkedéssel, tanítások olvasásával és meditációval tölteni, hogy az ember megtalálja a kiutat. Isten mindent egyértelműen, tisztán elénk ad.
    Isten neked is egy csodálatos ajándékot készített el, de te ezt vagy elfogadod, vagy nem, ez rajtad áll. Hogy a hasonlatoddal éljek, nem hogy egy hangot leütni tesz képessé, hanem egy egész cantátát képesé tesz eljátszani.

    http://www.youtube.com/watch?v=MkzFNqc-rvg

    [ Szerkesztve ]

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák