Új hozzászólás Aktív témák

  • Hieronymus

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz Cathfaern #1067 üzenetére

    "..Szóval ha szívinfarktusod sose volt és koleszterincsökkentőt szedsz, akkor megkapod az összes mellékhatásukat bármiféle eredmény nélkül. ...

    Ez kevéssé valószínű. Inkább a stroke esélyes nálam.

    Tavaly voltam teljes egészségállapot ellenőrzésen. Van egy kismértékű szívbillentyű záráshibám. Van egy hosszútávfutókra jellemző EKG eltérésem. Nagyjából másfél éve kezdtem el futni. Eddig utáltam, de rájöttem, ha egészségesen akarok maradni az életem második felében, akkor jelentős mennyiségű izomtömeg tartalékkal kell ráfordulni az idős korra. Kettő-ezerhuszonegyben - kerek születési évforduló - szeretném lefutni a maratoni távot. Most 13 km az egyéni csúcsom.
    Az agyi vérellátó erekben sajnos már van meszesedésem. Elméletileg ennek egy részét a HDL el tudja takarítani.

    "Rossz hírem van ezzel kapcsolatban: ellentétben az LDL-el a magas triglicerid szint egyértelműen összeköthető érrendszeri megbetegedésekkel."

    Tudom.

    "Tehát magas a triglicerided"
    Nem. Az minden mérés esetében normál mértéken belül volt a mért érték.

    Közben rájöttem, hogy a nagyon magas HDL értékért az étkezésem is felelős.
    Reggeli.:
    Ayran, csilipaprika, paprika, paradicsom valami szezonális és nyersen fogyasztható zöldségfélével. Most cikória. Kevés lenolaj, kicsivel több tökmagolaj. Kurkuma, mint ízjavító. Zabpehely, mint ízrontó. Valami savas lötty, citrom leve vagy ecet esetleg almaecet. Segíti a zöldségfélék emésztését. Buddha azt mondta egyszer, hogy a feketekömény minden betegséget gyógyít a halálon kívül. Egy kis feketekömény is kerül a reggelibe, az íze miatt.
    Ehhez jön egy szelet kenyér valami felvágott félével. A kenyér félbarna vagy teljes kiőrlésű.

    Az ebéd, leginkább olyan mint kutya vacsorája, leginkább elmarad. Ha nem tudom elkerülni, akkor eszem valamit.

    A vacsora változatos. Tejtermékből általában az író kerül a bögrébe. Hozzá némi zabpehely. A zöldségek kiegészülnek hagymafélével. A tányérra valami frissen készült étel kerül. Egy szelet hús, némi körettel.
    Esetleg valami olasz és gyorsétel jellegű valami. Némi sör hozzá. Esetleg bor ünnepélyesebb alkalmakkor.
    Ma estebédként Tafelspitz került az asztalra.(főtt marhahús, tormával. Hozzá a levében főtt burgonyával és répával)
    Vitaminokat és más étrend kiegészítőket nem igazán nyomom. A futás kezdetén voltak izom problémáim. Akkor ettem lyzint. Néha kalcium - magnézium tablettát szedek. Amit majdnem naponta tolok, a D3 vitamin. A niacin túladagolása bőrpírt okoz. A természetes bőr természetes barnaságra rátesz egy lapáttal. Nagyon jól néz ki. És emeli a HDL szintet.
    Nagyon esznél kell lenni a niacinnal. Az allergiás reakció rákvörös bőrrel jelentkezik.

    Nézegettem a koleszterin szint otthoni mérésének lehetőségeit. Ezzel lehetne ellenőrizni az étkezés és a koleszterin szint valódi összefüggéseit. Nagyon drágák a hozzáférhető mérőeszközök. De legalább pontatlanok is.

    (#1073) psyche: "Ja és a jelenlg piacon lévő egyetlen termék, amely ipari mennyiségben tartalmaz vitaminokat, az a ..... pro"

    Ezt így nem írhatod le. Reklám megjelenítésnek számít.
    Az egy másik történet, hogy ami neked jó, az másnak fosatószer lehet, mert nem vagyunk egyformák. Az egy harmadik történet, hogy mennyi hasznosul valójában a beszedett készítményből.

    Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

Új hozzászólás Aktív témák